Gościu Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Witam. Jakis czas temu wygrałem na aukcji gotowy model tanka. Po wygraniu aukcji, a raczej nie straciłem,ucieszyłem się(szczegóły poniżej): model tamki..jakies 60zł? blaszki..jakieś 40zł? friule NIEPOSKŁADANE..jakieś 90 do 130zł Czyli wyszłoby ponad 200, a z wysyłką dałem 160 i mam OSZLIFOWANE KOŁA i POSKŁADANE GASKI... Model jest poprawnie zlepiony, brak spawów...ale nie będe juz rozlepiał blach, i tak niektóre musiałem pokorygować <-- a że leń jestem, to mi się NIE CHCE i jedynie jakieśtam dodałem na wieży. Powłoka malarska, i tu uuups, był malowany chyba betonem chłambrolowym, czyli zasadniczo mógłby robić za pluszaka Wrzuciłem wpierw kontrolnie wieżę do (z czeska) - łaźnego szorowacza (cleanlux) Jakie było moje ździwienie,farbka spuchła, ładnie odchodziła..patrzę..a kalki zostały Poprzednik nakleił kalki na czysty plastik, po czym "zmeszkował" resztę chłambrolem - od razu waloryzacja kalek wespół z malowaniem modelu nastąpiła . Kolorem był DAK. Oczyściłem, zapsiukałem surfem i dałem juz bazę...3...2..1...start: pzdr. Cytuj
Adrianowro Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Fajny ,ale co on ma na zapasowych gąskach z przodu ? Szmata? Cytuj
Gościu Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 Tak, szmata...po po0malowaniu przynajmniej nią będzie;) Utytłałem pod dalsze "zabawy" pędzlem: pzdr. Cytuj
kamil zoszak Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Totalnie styrany i WY...jechany jak Koń po Westernie Cytuj
Gościu Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 dyćko stachany Brezent także nadszarpnięty w ferworze walki : Cytuj
adalek Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 model swietny, ale te szmaty wygladaja jak ...... z gumy do zucia znow sie musze zapytac o te rdzawe zacieki - cos probowalem robic za Twoja rada, ale wyszlo srednio. czy Ty malujesz je z reki? czy zakraplasz farbe u gory i pozwalasz zeby sama sciekala, ew potem rozcierasz ja patyczkiem? a jesli tak, to w rozcierasz w pionie czy w poziomie? przepraszam za taka kanonade pytan, ale wychodzi to swietnie, tez bym tak chcial Cytuj
Kacperek315 Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 No widzę, że praca u Ciebie wrze. Bardzo ładnie prezentuje się model. Cytuj
Gościu Napisano 10 Marca 2009 Autor Napisano 10 Marca 2009 Ta z tyłu mi się całkiem porwała, i już jej nie ma - przód zostaje, po pomalowaniu nie będzie już jak guma, możesz mi wierzyć na słowo zacieki maluje z ręki, jak i punktowo(kropka - rozcieram) Im wiecej technik zastosujesz, tym efekt lepszy(tzn. moim zdaniem) A bo nie dodałem, nie używałem lakierów, ani sidoluxów(etc.) Muszę zmniejszyć obwód kwadracika, co go zostawiam od "malowania" z szablonu, bo kalek tez nie użyłem a po malowaniu od maski na pewno im zostawał w koło kwadracik, czy inszy kształt. poziome zacieki ? poziomie? otarcia, tu sie zgodzę ;) ew. już u dołu wanny bądź na przedzie/tyle chlapy od błotka. Kacper, dziekuję. pzdr. p.s. walka z sobą, błoto..kurz,kurz czy błoto..a może znów "po pachi" Cytuj
Kiub Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Model prezentuje się już super Podoba mi się jak potrafisz poobijać model i go porządnie styrać Moim skromnym zdaniem to ja bym go dobrze przykurzył pozdrawiam Cytuj
Gościu Napisano 10 Marca 2009 Autor Napisano 10 Marca 2009 Wczoraj..właściwie to dziś dobabrałem szmatexa, i w końcu znalazłem (bo oczywiście u mnie to norma ) właz wieży, który zaginałbył w miendolniku artystycznym/biurka warsztatowego....zostawić żółty z 43`, czy zminiować? fotki nieco dzikie - światło słoNIca pada nań pzdr. Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Zostaw taki żółty właz. Doda on smaczku temu Panzerkowi! Bardzo udany model - gratulacje! Cytuj
Boozy Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Ładnie. Z czego ta drewniana skrzynia na pace? Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Rafał a będziesz jeszcze robił ten pociąg??? Cytuj
Gościu Napisano 10 Marca 2009 Autor Napisano 10 Marca 2009 Rafał a będziesz jeszcze robił ten pociąg??? Truppanzerkampfwagen<-lol-/ - Pz II G/renowacja < -- HELOŁŁŁ ! :] Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Rafale ale mi biega o viewtopic.php?t=8099&postdays=0&postorder=asc&start=915 Cytuj
czak45 Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Kurde, ze az tak nieladnie powiem. Piszesz mi ze: "wiem ze nic nie wiem." To co ja mam wiedziec jak patrze na Twoj model. Serio. Piekny model i jakosc zdjec polepszyla sie mocno. Pozdrawiam i juz gratuluje. Cytuj
Gościu Napisano 12 Marca 2009 Autor Napisano 12 Marca 2009 Rafale ale mi biega o skoro podlinkowałeś, przeczytaj co tam jest napisane. Czarek, model w skali, a model w skali to 2 różne sprawy(dla mnie) Jak juz mi się zdaje, że moge powiedzieć - wiem...to właśnie...tylko się zdaje "misię"..bo wypalacie z takimi cudeńkami. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi