Gościu Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Witam. Jakis czas temu wygrałem na aukcji gotowy model tanka. Po wygraniu aukcji, a raczej nie straciłem,ucieszyłem się(szczegóły poniżej): model tamki..jakies 60zł? blaszki..jakieś 40zł? friule NIEPOSKŁADANE..jakieś 90 do 130zł Czyli wyszłoby ponad 200, a z wysyłką dałem 160 i mam OSZLIFOWANE KOŁA i POSKŁADANE GASKI... Model jest poprawnie zlepiony, brak spawów...ale nie będe juz rozlepiał blach, i tak niektóre musiałem pokorygować <-- a że leń jestem, to mi się NIE CHCE i jedynie jakieśtam dodałem na wieży. Powłoka malarska, i tu uuups, był malowany chyba betonem chłambrolowym, czyli zasadniczo mógłby robić za pluszaka Wrzuciłem wpierw kontrolnie wieżę do (z czeska) - łaźnego szorowacza (cleanlux) Jakie było moje ździwienie,farbka spuchła, ładnie odchodziła..patrzę..a kalki zostały Poprzednik nakleił kalki na czysty plastik, po czym "zmeszkował" resztę chłambrolem - od razu waloryzacja kalek wespół z malowaniem modelu nastąpiła . Kolorem był DAK. Oczyściłem, zapsiukałem surfem i dałem juz bazę...3...2..1...start: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Fajny ,ale co on ma na zapasowych gąskach z przodu ? Szmata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Tak, szmata...po po0malowaniu przynajmniej nią będzie;) Utytłałem pod dalsze "zabawy" pędzlem: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Totalnie styrany i WY...jechany jak Koń po Westernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 dyćko stachany Brezent także nadszarpnięty w ferworze walki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 model swietny, ale te szmaty wygladaja jak ...... z gumy do zucia znow sie musze zapytac o te rdzawe zacieki - cos probowalem robic za Twoja rada, ale wyszlo srednio. czy Ty malujesz je z reki? czy zakraplasz farbe u gory i pozwalasz zeby sama sciekala, ew potem rozcierasz ja patyczkiem? a jesli tak, to w rozcierasz w pionie czy w poziomie? przepraszam za taka kanonade pytan, ale wychodzi to swietnie, tez bym tak chcial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 No widzę, że praca u Ciebie wrze. Bardzo ładnie prezentuje się model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Ta z tyłu mi się całkiem porwała, i już jej nie ma - przód zostaje, po pomalowaniu nie będzie już jak guma, możesz mi wierzyć na słowo zacieki maluje z ręki, jak i punktowo(kropka - rozcieram) Im wiecej technik zastosujesz, tym efekt lepszy(tzn. moim zdaniem) A bo nie dodałem, nie używałem lakierów, ani sidoluxów(etc.) Muszę zmniejszyć obwód kwadracika, co go zostawiam od "malowania" z szablonu, bo kalek tez nie użyłem a po malowaniu od maski na pewno im zostawał w koło kwadracik, czy inszy kształt. poziome zacieki ? poziomie? otarcia, tu sie zgodzę ;) ew. już u dołu wanny bądź na przedzie/tyle chlapy od błotka. Kacper, dziekuję. pzdr. p.s. walka z sobą, błoto..kurz,kurz czy błoto..a może znów "po pachi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Model prezentuje się już super Podoba mi się jak potrafisz poobijać model i go porządnie styrać Moim skromnym zdaniem to ja bym go dobrze przykurzył pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Wczoraj..właściwie to dziś dobabrałem szmatexa, i w końcu znalazłem (bo oczywiście u mnie to norma ) właz wieży, który zaginałbył w miendolniku artystycznym/biurka warsztatowego....zostawić żółty z 43`, czy zminiować? fotki nieco dzikie - światło słoNIca pada nań pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 świetny model, brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Zostaw taki żółty właz. Doda on smaczku temu Panzerkowi! Bardzo udany model - gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Ładnie. Z czego ta drewniana skrzynia na pace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 dzięki, balsa. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Rafał a będziesz jeszcze robił ten pociąg??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Rafał a będziesz jeszcze robił ten pociąg??? Truppanzerkampfwagen<-lol-/ - Pz II G/renowacja < -- HELOŁŁŁ ! :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Rafale ale mi biega o viewtopic.php?t=8099&postdays=0&postorder=asc&start=915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Kurde, ze az tak nieladnie powiem. Piszesz mi ze: "wiem ze nic nie wiem." To co ja mam wiedziec jak patrze na Twoj model. Serio. Piekny model i jakosc zdjec polepszyla sie mocno. Pozdrawiam i juz gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Rafale ale mi biega o skoro podlinkowałeś, przeczytaj co tam jest napisane. Czarek, model w skali, a model w skali to 2 różne sprawy(dla mnie) Jak juz mi się zdaje, że moge powiedzieć - wiem...to właśnie...tylko się zdaje "misię"..bo wypalacie z takimi cudeńkami. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 ahha to przepraszam Rafale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi