dweler Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 witam zdarada,robie wspolczesniaka i to bez gasienic tylko na kolach!! .dam bratowi bo na takim w wojsku sluzyl tylko musze go na 2 przerobic bo nie mozna nigdzie dostac.jak byscie mieli jakies plany to bylbym wdzieczny Cytuj
peter Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 A nie mogłeś kupić po prostu 2 No to dokup BTR-60/70/80 masz wieżyczkę Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 A nie mogłeś kupić po prostu 2 Śmiej się, ale ten model jest bardzo trudno dostępny... Cytuj
peter Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 W APM stoi za 79 zł od 2 miesięcy Czyżby + mieszkania koło Lublina Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 No ale nie każdy tam mieszka, i nie każdy by tam dojechał, z Gdańska do Lublina po BRDM-2.... Cytuj
peter Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Po prostu nie podejrzewałem że tak trudno dostać ten model A co do BRDM-2 to moze porwiesz się na m96 ? Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 witam zdarada,robie wspolczesniaka i to bez gasienic tylko na kolach!! I tak trzymaj !! A co do przeróbki tego modelu to masz troszkę roboty. W "dwójce" był inny układ włazów przed wieżą i jest jeszcze sporo innych detali. Ale powinno Ci się udać. Trzymam kciuki. Cytuj
peter Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 W najnowszej NTW jest artykuł o wersjach BRDM-2, warto zobaczyć Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 W najnowszej NTW jest artykuł o wersjach BRDM-2, warto zobaczyć I warto wymienić koła na takie : http://www.jadarhobby.pl/armo-35555-brdm2-kola-modelu-dragon-p-16093.html Cytuj
panzer_lehr Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Tak tylko dodam, że w polskiej armii tzw. BRDM-3 było tylko 12 lub 15 sztuk. I jeszcze jedno, nie ma tak naprawdę wozu o nazwie BRDM-3. Jest to wóz BRDM-2 (BTR-40 PB) z systemem ppk 9M113 Konkurs. Na dzień dzisiejszy wozy te są na wyposażeniu 14 Pułku Artylerii Przeciw Pancernej im. marszałka Józefa Piłsudskiego w Suwałkach. Mają być zastąpione Rosomakami z ppk Spike...w przyszłości, a ta może być odległa. I rzeczywiście, robiąc wóz używany przez LWP i WP warto zmienić koła na te żywiczne z Jadar'u. Cytuj
peter Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Ale w Suwałkach mają być Spikebus (wątpię...) czy jako platforma pod Spike ? Cytuj
dweler Napisano 13 Marca 2009 Autor Napisano 13 Marca 2009 A nie mogłeś kupić po prostu 2 stary,model nie do kupienia. W APM stoi za 79 zł od 2 miesięcy gdzie to jest,daj namiar W "dwójce" był inny układ włazów przed wieżą i jest jeszcze sporo innych detali. no wlasnie te wlazy najgorsze,najwyzej nie bedzie to ideal,robie go dla relaksu i nie mam zamiaru sie spinac zeby byl w 100% zgodny z rzeczywistoscia.kol nie zmieniam,tak jak mowie relax Cytuj
panzer_lehr Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 (edytowane) Niestety nie wiem, czy z Rosomaka nasi spece zrobią niszczyciel czołgów, czy będzie to transporter 1-2 wyrzutni wraz z obsługą. Ale patrząc na to to raczej ten drugi wariant. Chociażby dlatego, że taki typowy niszczyciel czołgów (przykładem mogą być rosyjskie wozy na bazie MT-LB i BMP-3, czy nasze BRDM ) jest bardzo drogi. A z tego co wiem, to chyba jeszcze nikt nie zbudował całego automatu ładowania i wyrzutni z ppk Spike. Edytowane 13 Marca 2009 przez Gość Cytuj
peter Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 APM Model ul. Kołłąaja 4 Lublin, wchodzisz w bramę i na podwórku schodami w dół, ale jak to rarytas to może juz nie być, lepeij zadzwonić i się zapytać, jak jeszcze raz go trafię to kupię i odsprzedam za 130 zł komuś albo zrobię z 9. Batalionu Obsługi i Zaopatrenia MSW gdzie służył mój tata Cytuj
JŚ Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 jak jeszcze raz go trafię to kupię i odsprzedam za 130 zł komuś No ja czekam, aż jego cena jeszcze podskoczy, bo mam na składzie niezaczętego BRDM-2, kupionego po śmiesznych pieniądzach, więc można na nim zarobić... Cytuj
dweler Napisano 16 Marca 2009 Autor Napisano 16 Marca 2009 czesc materialisto-kapitalisci .cos tam sobie dlubie: aby zamontowac wieze musialem usunac taka mala nadubowke i zaszpachlowac dziure: zaczalem tez dorabiac boczne wizjery: i posklejalem to co od spodu: do jutra Cytuj
peter Napisano 17 Marca 2009 Napisano 17 Marca 2009 Robisz go z drzwiami z boków to koła pomocnicze wytnij Cytuj
dzikichomik Napisano 17 Marca 2009 Napisano 17 Marca 2009 hmm.. zawsze mnie dziwiły te dodatkowe gumowe kółeczka, ma ktoś może jakiś film/foto z akcji tej puszki jak używa tych pasożytów? Cytuj
peter Napisano 17 Marca 2009 Napisano 17 Marca 2009 Jak najedziesz na coś np. rów i żadna oś nie może dać rady to te kółeczka działają Kup ostatnie NTW czy Armie, tam jest o BRDM-2 artyuł Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Marca 2009 Napisano 17 Marca 2009 A ja go na żywca widziałem, i faktycznie kółka won Cytuj
dweler Napisano 17 Marca 2009 Autor Napisano 17 Marca 2009 ma ktoś może jakiś film/foto z akcji tej puszki jak używa tych pasożytów? prosze,zrodlo tbiu: Robisz go z drzwiami z boków to koła pomocnicze wytnij Smile nie,wzoruje sie na tym : dzis pskladalem,poszpachlowalem i szlifowalem bude,oraz zrobilem przymiarke kol: Cytuj
dweler Napisano 22 Marca 2009 Autor Napisano 22 Marca 2009 witam prosiak z grubsza poskladany,zostalo jeszcze wykonczenie wizjerow bocznych i wieza(w drodze).uklad wlazow zostawiam tak jak teraz Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 22 Marca 2009 Napisano 22 Marca 2009 Ciekawe czy wieża się zmieści ? Za włazami jest podwyższenie. Ale powinno być oki. Wieża jeszcze nie doszła ???? Cytuj
dweler Napisano 23 Marca 2009 Autor Napisano 23 Marca 2009 siemka no wlasnie dzis doszla i wyladowala odrazu na swoim miejscu.nie zwrocilem wczesniej uwagi na to podwyzszenie ale tak juz musi byc.pojechalem dzis calosc podkladem a jutro dajemy baze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi