lolek300124 Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Dzisiaj doszła do mnie paczka z polistyrenem dzięki któremu zrobię niskopodwoziówkę własnej konstrukcji. Obrazu przystąpiłem do prac!!! I jeszcze jeden taki papierek i zakupie źrebaka pod ta cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Wszystko fajnie tylko czemu te poprzeczki są takie krzywe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 To mi powiedz co budujesz? Bo z nazwy można mało wywnioskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Jak krzywe??? proste są nie wiem czy to ma coś wspólnego ale może być wina aparatu!! A może być jeszcze to że polistyren jest grubości 1 mm i jest trochę giętki!! fliper_nx buduję naczepę ponadnormatywną pod którą będzie podczepiona scania Z firmy http://www.marvena.pl/ z mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Naczepę budujesz na podstawie planów czy ot tak z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Wzoruję się na jednej z naczep ale większość pomysłów biorę z głowy, ale nie wiem czy mi to wyjdzie bo pierwszy raz bawię się z polistyrenem.Zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Dla mnie to nie jest proste, ale może to wina fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 lolek300124 Tak byś nam może powiedział co to za naczepa bo na nooteboom nie wygląda bardziej coś w stylu lowboy mam racje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 lolek300124 jaki jest sens budowania naczepy jeśli nie masz planów? Jeśli będziesz dalej robił ją "z głowy" to nic dobrego z tego nie wyjdzie..... Jak już chcesz coś budować od podstaw to podejdź do tego profesjonalnie- są w sieci i na forach plany naczep i przy odpowiednim wkładzie pracy można zrobić piękne naczepy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Mam pytanie - jakie koła masz zamiar zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Witam. lolek300124 jeżeli byś się zdecydował na plany to pisz śmiało bo mam akurat 5 rodzajów planów do naczep niskopodwoziowych (ponadgabarytowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 To jak możesz to wyślij mi plany do naczepy lowboy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 A może umieść tutaj, albo gdzieś na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Lowboy'a nie mam więc żeby nie zaśmiecać koledze tematu podam link w którym znajdziecie większość planów do naczep... http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=6112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Będę kibicował sam za niedługo zaczne relacje podobnej naczepy, już jest zaczęta zdjęcia też już porobiona lecz nie ma czasu zacząć realcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 lolek300124 Jak byś chociaż mniejwięcej określił jaka to naczepa (liczba osi hydrauliczna czy nie i tak dalej )to dałbym ci plany bo szukałem wczoraj nie przez google bo tak nie znajdziesz i mam trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Marca 2009 Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2009 @lolek Na "alledrogo" pojawiły się zywiczne koła - mogą ci się przydać do twojej naczepy - aukcja #589688543 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Witam, lolek a jak nie jesteś zarejestrowany na "aledrogo" to kup z Edit: link został usuniety ponieważ odsyłał do rejestracji na innym forum, a nie do strony/sklepu gdzie można by nabyć koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Przeciez lowboy maja normalne koła takie jak do ciągników ,więc niewiem poco koledze kołą do europejskiej niskopodwoziówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Chciałem zauważyć że sprzedawane na allegro to koła 19,5 " a europejki jak wyżej niskopodwoziowe mają 17,5". Mało bo Mało ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 WItam dług mnie tu nie było bo nie miałem czasu ,jak i również musiałem odpocząć od modeli chciałem wam zaprezentować jak ma si.ę moja niskopodwoziówka . A i moje pytanie czy zostawić ten kawałek PCV między balkonem a podłogą załadowczą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Ale dużo widać na tej fotce byś chociaż więcej fotek porobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 punio sorry ale nie mam czasu nawet by siąść na MW nic nie poradzę że z czasem u mnie teraz kiepsko, szkoła, praca, obowązki... czasy podstawówki się skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 A to rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 W końcu wakacje!!!!! wreszcie mam trochę czasu na modele. Dzisiaj miałem ponadto czasu w zrobiłem drugi balkon{niski}. Również poszpachlowałem trochę łączeń {to nie jest ostatecznie wyszlifowane} Gdy porobiłem trochę przy głównym bohaterze wątku. wyszłem na dwór i spróbowałem mniej więcej zrobić ładunek na gabarytówkę. Są to 2-wie części kadłuba statku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi