Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj doszła do mnie paczka z polistyrenem dzięki któremu zrobię niskopodwoziówkę własnej konstrukcji.

Obrazu przystąpiłem do prac!!!

dsc00441l.th.jpg

dsc00444r.th.jpg

dsc00444d.th.jpg

dsc00445t.th.jpg

dsc00455ytz.th.jpg

I jeszcze jeden taki papierek i zakupie źrebaka pod ta cudo.

dsc00458j.th.jpg

Napisano

Wszystko fajnie tylko czemu te poprzeczki są takie krzywe?

Napisano

To mi powiedz co budujesz? Bo z nazwy można mało wywnioskować.

Napisano

Jak krzywe??? proste są nie wiem czy to ma coś wspólnego ale może być wina aparatu!!

A może być jeszcze to że polistyren jest grubości 1 mm i jest trochę giętki!!

fliper_nx buduję naczepę ponadnormatywną pod którą będzie podczepiona scania Z firmy http://www.marvena.pl/ z mojej okolicy.

Napisano

Naczepę budujesz na podstawie planów czy ot tak z głowy

Napisano

Wzoruję się na jednej z naczep ale większość pomysłów biorę z głowy, ale nie wiem czy mi to wyjdzie bo pierwszy raz bawię się z polistyrenem.Zobaczymy co z tego wyniknie.

Napisano

a583f3f752b8b60emed.jpg

Dla mnie to nie jest proste, ale może to wina fotki

Napisano

lolek300124 jaki jest sens budowania naczepy jeśli nie masz planów?

Jeśli będziesz dalej robił ją "z głowy" to nic dobrego z tego nie wyjdzie.....

Jak już chcesz coś budować od podstaw to podejdź do tego profesjonalnie- są w sieci i na forach plany naczep i przy odpowiednim wkładzie pracy można zrobić piękne naczepy.....

Napisano

Witam. lolek300124 jeżeli byś się zdecydował na plany to pisz śmiało bo mam akurat 5 rodzajów planów do naczep niskopodwoziowych (ponadgabarytowych).

Napisano

To jak możesz to wyślij mi plany do naczepy lowboy

Napisano

Będę kibicował sam za niedługo zaczne relacje podobnej naczepy, już jest zaczęta zdjęcia też już porobiona lecz nie ma czasu zacząć realcji.

Napisano

lolek300124 Jak byś chociaż mniejwięcej określił jaka to naczepa (liczba osi hydrauliczna czy nie i tak dalej )to dałbym ci plany bo szukałem wczoraj nie przez google bo tak nie znajdziesz i mam trochę

320ee5c5deb689c2med.png

320ee5c5deb689c2m.png

Napisano

Witam, lolek a jak nie jesteś zarejestrowany na "aledrogo" to kup z

Edit: link został usuniety ponieważ odsyłał do rejestracji na innym forum, a nie do strony/sklepu gdzie można by nabyć koła.

Napisano

Chciałem zauważyć że sprzedawane na allegro to koła 19,5 " a europejki jak wyżej niskopodwoziowe mają 17,5". Mało bo Mało ale zawsze coś.

• 2 months later...
Napisano

WItam dług mnie tu nie było bo nie miałem czasu ,jak i również musiałem odpocząć od modeli chciałem wam zaprezentować jak ma si.ę moja niskopodwoziówka .

1dc7c8d1d4d03088m.jpg

A i moje pytanie czy zostawić ten kawałek PCV między balkonem a podłogą załadowczą??

Napisano

punio sorry ale nie mam czasu nawet by siąść na MW nic nie poradzę że z czasem u mnie teraz kiepsko, szkoła, praca, obowązki... czasy podstawówki się skończyły.

• 2 weeks later...
Napisano

W końcu wakacje!!!!! wreszcie mam trochę czasu na modele.

Dzisiaj miałem ponadto czasu w zrobiłem drugi balkon{niski}.

e7310fdfdccd3144m.jpg

Również poszpachlowałem trochę łączeń {to nie jest ostatecznie wyszlifowane}

c48f9fc5073c7b4bm.jpg

6e8f08eb65e9f170m.jpg

578f7f445f9e992bm.jpg

Gdy porobiłem trochę przy głównym bohaterze wątku. wyszłem na dwór i spróbowałem mniej więcej zrobić ładunek na gabarytówkę.

Są to 2-wie części kadłuba statku.

139e20b48f6ec278m.jpg

31f1cf845ba0724dm.jpg