Filip Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Witam Mam potrzebę wykonania śmigła z imitacją drewna. Mam pytanie do kolegów- jak Wy wykonujecie w samolotach śmigła z drewna? Głównie chodzi mi o malowanie słoi. Za wszystkie rady dziękuje z góry. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Użyj szukajki. Gdzieś już było. Głównie to polega na malowaniu linii różnymi odcieniami brązowego i na koniec malowaniu CLEAR ORANGE. Ewentualnie można element zrobić z balsy i zabejcować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Albo jak Wojtek Fajga z PWM zrób z cieniutkich deseczek, czyli tak jak w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Albo jak Wojtek Fajga z PWM zrób z cieniutkich deseczek, czyli tak jak w realu. A możesz podać link do tej relacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Nie malowałem śmigła, ale robiłem kiedyś kolbę do brena w 1/48: Pomalowałem najpierw na żółto, później zrobiłem słoje ołówkiem a na koniec pokryłem to mocno rozrzedzonym red brown Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rampo klops Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Zerknij sobie http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=10&t=1681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi