Gość Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Chciałem poznać Wasze sposoby. Czy na stałe łączycie pojazd z dioramą? Czy może zostawiacie go luźno. Ewentualnie jak kleicie pojazd do dioramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Na Wikol dobrze idzie,pozatym można od razu jakieś ubłocenia zrobić przy okazji ,pomieszanym wikolem z piaskiem. Przy terenach miejskich -kostka brukowa-super glue-lub na śrubki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Hmm, no ja jeszcze w życiu nie zrobiłem żadnej dioramy, jedynie mini podstawki, ale tak to zawsze przyklejam modele do podstawki. Używałem normalnego kleju do plastiku od Wamod-u i raczej się to trzyma całości. Może moją technikę klejenia uznacie za prostacką, ale jeszcze porządnej dioramy nie zrobiłem, dopiero zamierzam więc może to się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Ja kleje na żywice epoksydową, zawsze to jest zabezpieczenie modelu przed zpadnięciem, no i ciągle nie bierze go się w tłuste łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Ja mam na "haku ze śrubą" Dotyczy modelu 1:24 ciężarówka. Hak trzyma przednią belkę, a hak do podstawki jest przymocowany za pomocą śruby i nakrętki. Całość jest zamaskowana tak jak podłoże, w moim wypadku mata kolejowa, przyozdobione kamyczkiem i trawką Ładnie trzyma i stabilne, tylni most mam na żyłce przeciągniętej przez podstawkę i przyklejoną z drugiej strony. Zaletą takiego montaży jest to że można w każdej chwil zdjąć model. Myślę że komuś może przydać taki pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Modeli nie mocuje do podstawek - mini dioram. Wolę mieć możliwość zdjęcia w każdej chwili bez problemów pojazdu z makiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Modeli nie mocuje do podstawek - mini dioram. Wolę mieć możliwość zdjęcia w każdej chwili bez problemów pojazdu z makiety. Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi