Jump to content

Jeep Willys 1/24 Italeri No 721

bartek330
 Share

Recommended Posts

Jakiś czas temu kupiłem ten model. Mam zamiar go zacząć i tu problem. Jakim kolorem go pomalować znalazłem dużo zdjęć i na każdym jest inny kolor. Kupiłem Humbrola 66 i pytanie czy to odpowiedni kolor? Jesli nie to prosze o podanie odpowiedniej farby firmy Humbrol. A moze malowac go według uznania? Dopowiem jeszcze że chce go zrobić w malowaniu 101st Airborne Div. - 506th A.B. Regiment - Company C - Vehicle 4 Normandy 6 June 1944

• 2 weeks later...

jak by cię interesowało to jest dużo gratisów do tego modelu,, jak np: elementy fototrawione czy też żywiczne... niestety troche kosztują zato jest dobry efekt końcowy!!!

nie wiem czy już go skończyłeś klejić ale w tym jeep'ie były pasy boczne (takie zabezpieczenie zamiast drzwi) na górnej krawędzi wyprofilowanego otworó. popatrz na zdjęciach Willis'a w necie a napewno znajdziesz jakiś egzemplasz z takim zabezpieczeniem pozdro...

• 5 months later...

Więc rozpoczynam powolną budowe tego modelu. Kolor bazowy wybrałem Humbrol'a 116. Nie jest to do końca to czego bym chciał ale kolor jest zblizony. W modelu w miare możeliwosci i umiejętności będe robić ślasy eksploatacji. W planach mam też dorobienie przyczepki i tu moja prośba. Jeśli by ktoś posiadał plany, schematy prosiłbym o udostępnienie ich.

willys1.jpg

Edited by Guest

Jestem w stanie zrobić ja od podstaw. Zdjęć w internecie trochę jest ale przydały by sie chociaż podstawowe wymiary. Zresztą to są na razie tylko plany. Jeśli nie zdobędę nic to trudno bo nie będę specjalnie kupować jej.

jak by cię interesowało to jest dużo gratisów do tego modelu,, jak np: elementy fototrawione czy też żywiczne... niestety troche kosztują (...)

Zdecyduj się, albo gratisy, albo do kupienia

Przyczepka bedzie. Bedzie to najcześciej spotykana z Willysem 10 Cwt.

O taka:

newban4.jpg

Ma jakieś podstawowe schematy które wbrew pozorom bardzo szybko znalazłem.

Malowanie Jeepa idzie cieżko, ale taka już natura malowania pędzlem.