bartek330 Napisano 14 Października 2006 Share Napisano 14 Października 2006 Jakiś czas temu kupiłem ten model. Mam zamiar go zacząć i tu problem. Jakim kolorem go pomalować znalazłem dużo zdjęć i na każdym jest inny kolor. Kupiłem Humbrola 66 i pytanie czy to odpowiedni kolor? Jesli nie to prosze o podanie odpowiedniej farby firmy Humbrol. A moze malowac go według uznania? Dopowiem jeszcze że chce go zrobić w malowaniu 101st Airborne Div. - 506th A.B. Regiment - Company C - Vehicle 4 Normandy 6 June 1944 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 14 Października 2006 Share Napisano 14 Października 2006 Humbroloska farba do amerykańskich pojazdów z 2 W.Ś., z teatru europejskiego to chyba 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jassi Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 siemano ja zrobiłem go w barwach oliwkowej "zgniłej" zieleni ale Ty możesz zrobić jak chcesz...[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jassi Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 jak by cię interesowało to jest dużo gratisów do tego modelu,, jak np: elementy fototrawione czy też żywiczne... niestety troche kosztują zato jest dobry efekt końcowy!!! nie wiem czy już go skończyłeś klejić ale w tym jeep'ie były pasy boczne (takie zabezpieczenie zamiast drzwi) na górnej krawędzi wyprofilowanego otworó. popatrz na zdjęciach Willis'a w necie a napewno znajdziesz jakiś egzemplasz z takim zabezpieczeniem pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 29 Października 2006 Autor Share Napisano 29 Października 2006 Model nadal lezy niezaczety poniewaz mam problem dobraniem koloru. Chcialem go zrobic w realnych barwach ale z Humbrola ciezko dobrac. Zdjec mam troche i nawet mialem okazje widziec odrestaurowanego Willysa w Porcie Jachtowym w Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 Fajny modelik chociaż leciwy. Ja się zastanawiam czy sobie nie kupić Jeepa z Hasegawy w tej skali. Ale cena chmmm 110 zetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 1 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Więc rozpoczynam powolną budowe tego modelu. Kolor bazowy wybrałem Humbrol'a 116. Nie jest to do końca to czego bym chciał ale kolor jest zblizony. W modelu w miare możeliwosci i umiejętności będe robić ślasy eksploatacji. W planach mam też dorobienie przyczepki i tu moja prośba. Jeśli by ktoś posiadał plany, schematy prosiłbym o udostępnienie ich. Edytowane 10 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 W planach mam też dorobienie przyczepki i tu moja prośba. Jeśli by ktoś posiadał plany, schematy prosiłbym o udostępnienie ich. Może "przewymiaruj" przyczepkę od Willisa w 1\35 ? W Willisie 1\24 Hasegawy jest przyczepka. Ale skąd ją wytrzasnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 1 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Jestem w stanie zrobić ja od podstaw. Zdjęć w internecie trochę jest ale przydały by sie chociaż podstawowe wymiary. Zresztą to są na razie tylko plany. Jeśli nie zdobędę nic to trudno bo nie będę specjalnie kupować jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 jak by cię interesowało to jest dużo gratisów do tego modelu,, jak np: elementy fototrawione czy też żywiczne... niestety troche kosztują (...) Zdecyduj się, albo gratisy, albo do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Jestem w stanie zrobić ja od podstaw. A słuchaj towarzyszu niedoli modelarskiej, poszukaj kartonowego modelu tego Dżipka z przyczepką. Można by przeskalować albo co?? Taka kartonówka nie będzie droga. Ot równowartość może 2-3 piweczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Przyczepka bedzie. Bedzie to najcześciej spotykana z Willysem 10 Cwt. O taka: Ma jakieś podstawowe schematy które wbrew pozorom bardzo szybko znalazłem. Malowanie Jeepa idzie cieżko, ale taka już natura malowania pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Fajny modelik chociaż leciwy. Ja się zastanawiam czy sobie nie kupić Jeepa z Hasegawy w tej skali. Ale cena chmmm 110 zetów Na Allegro, jakiś miesiąc temu był ten model za ok. 85zł, w opcji ,,Kup Teraz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi