Boozy Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Witam. Na wstępie musze napisać iż był to mój pierwszy dioramowy projekt, co oczywiście nie zwalnia mnie z przykładania się do pracy. Figurki są moimi pierwszymi jakie zrobiłem (nie licząc jednej, kiedyś tam zrobionej). Relacja z warsztatu: viewtopic.php?t=11481 Troche zawaliłem podłoże tzn.sam kształt i kolorystyka mi się podobają (teraz), ale przy jej tworzeniu źle dobrałem składniki i nie dość że schło to chyba z 2 dni to jeszcze popękało i musiałem to uzupełniać. Zdjęcia: Teraz sam skrytykuje siebie: - drut kolczasty ciut za gruby i ułożony według własnego uznania. - trawa powinna bardziej stać niż leżeć (na drugi raz będe wiedział). - figurki pomimo 2x matt dalej świecą chociaż na zdjęciach jest to dość dobrze widoczne na żywo jest ok. - co do samego malowania to jak już koledzy wspomnieli kolory czy to mundurów czy ekwipunku nie do końca są zgodne z prawdą. - brak nawiercenia lufy karabinu u Niemca. - worki też można jeszcze podciągnąć kolorystycznie. - ten leżący Niemiec faktycznie mógł być troszke inaczej ułożony, ale brak części wymusił na mnie takie ułożenie (przyjmijmy że jest ranny). To tyle z moich uwag. Pewnie znajdą się i inne wady ale na razie skupie się na tych i przy kolejnym projekcie postaram się to poprawić. Oczywiście krytyka mile widziana. Miłego dnia. Projekt ten podlega ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Jeszcze przydałyby się paski do broni. Musisz mieć jakiś słaby lakier matowy, polecam Model Mastera. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Ogólnie dobrze się prezentuje dioramka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 znowu siętak nie krytykuj- jak na pierwszą ziemię to jest całkiem- teraz bedzisz mądrzejszy. Następnym razem proponuję Ci już na pierwszym etapie robienia podłoża sadzić trawę i to różną a nie jeden gatunek Definitywnie najsłbszym elementem są pakuły do rur. pobaw się jescze dla własnego świętego spokoju lakierem połyskowym/satynowym w podkreśleniu tej zieleni-przyroda nie znosi matu Jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Odnośnie figurek - kiepsko wygląda ręka tego z granatem. Wiem jak cięzko zrobic samemu rękę rzucającą granat. Sam zmarnowałem na te potrzeby ze trzy rączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Jeszcze przydałyby się paski do broni. Musisz mieć jakiś słaby lakier matowy, polecam Model Mastera. O, właśnie wiedziałem że czegoś zapomniałem. Lakier zamówiony. Ogólnie dobrze się prezentuje dioramka. Dzięki Następnym razem proponuję Ci już na pierwszym etapie robienia podłoża sadzić trawę i to różną a nie jeden gatunek Definitywnie najsłbszym elementem są pakuły do rur. pobaw się jescze dla własnego świętego spokoju lakierem połyskowym/satynowym w podkreśleniu tej zieleni-przyroda nie znosi matu Jest fajnie Ok. Uwagi przyjęte . Dzięki kiepsko wygląda ręka tego z granatem. Wiem jak cięzko zrobic samemu rękę rzucającą granat. Sam zmarnowałem na te potrzeby ze trzy rączki. Masz racje Skoti. Mogłem jeszcze pokombinować z tą ręką i chyba tak zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Masz racje Skoti. Mogłem jeszcze pokombinować z tą ręką i chyba tak zrobie. zatem czekam..a i lakieru, jak masz aero, uzyj ichnich MM mat olej - trupi mat:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 zatem czekam..a i lakieru, jak masz aero, uzyj ichnich MM mat olej - trupi mat:] Zrobi się Rafale ale to już po konkursie PS Czekam na kolejny Twój model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ci Polacy wyglądają jakby biegli do właśnie zamykanego monopolowego a nie na szturm... Ogólnie robi miłe wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi