tomek14147 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Witajcie. Rzutem na taśmę dodaję moją następną konkursową pracę, czyli moją pierwszą dioramkę. Co prawda dioramka ta miała nie powstać(jeszcze nie teraz), ale przygoda z Shermane poniekąd zmusiła mnie do tego(teraz już wiem, że model + white spirit = zniszczony model). Moją pracę można obejrzeć w tym wątku warsztatowym. Wymyśliłem sobie taką historyjkę: Ardeny, styczeń, rok 1945. Trwają ciężkie walki między wojskami niemieckimi i amerykańskimi. Po kilku dniach ofensywy niemcom udaje się wypchnąć amerykanów z ważnego strategicznie miasteczka. Aby pomóc obronić miasteczko przed amerykańskim kontratakiem niemieckie dowództwo wysłało kompanię fallschirmjager'u oraz kilka pojazdów. Niestety podczas zrzutu kilku(nastu?) spadochroniarzy nie trafiło w strefy lądowania. Część z nich miała szczęście i dołączyła do konwoju jadącego do miasta. Żołnierze otrzymali rozkaz obrony miasteczka do ostatniego człowieka. Zasadniczo jestem z niej zadowolony, ale ze względu na ilość zużytych matriałów(głównie pigmentów) nie planuję szybko zrobić następnej(chociaż, kto wie?) Fotki: Ze względu na ilość zużytch materiałów, ilość poświęconego czasu oraz "wielkość" pracy, dioramka ta będzie poddana ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Słupy tablice zasieki, beczki wziąłeś pewnie z zestawów żołnierzyków. Ladnie zrobione figurki--->bardzo mała skala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Wow! Az mi mowe odebrało widząc taką ilość błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Wiem, że się doczepię, ale na błocie nie widać śladów po gąskach, a przecież jak widać coś tam jednak jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Przecież ślady po gąskach są co prawda za płytkie bo w takim bagnie to by się czołg podtopił prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Albo to takie wilgotne błoto, że ślady odrazu się zalewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 Że też komuś się jeszcze chce komentować takie starocie Cóż chłopaki, macię rację z tym błotem. Mi osobiście ta praca podoba się jakoś mniej niż pół roku temu i teraz zrobiłbym ją zupełnie inaczej, niemniej dużo się przy niej nauczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Mam takie pytanie, czemu ten wysoki znak jest pusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 wilgotne błoto pod koniec grudnia? to ciekawa koncepcja. podobnie jak zrzut niemieckich spadochroniarzy w tej fazie wojny. po operacji Merkury Hitler zakazał takich ekscesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi