Michał_Kielce Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Tą wiosnę postanowiłem przeżyć pod hasłem "Wiosna Luftwaffe". Na początek w planach mam Ju-87, He-111 i He-177. Mam nadzieję że tą relację z budowy uda mi się sprawnie i do końca przeprowadzić. Elementy już po kąpieli w płynie do mycia naczyń: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Pytanie do ekspertów-To jest ta Stuka,która nie leży w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Ekspert nie jestem , ale tak - to ten zestaw ( w każdym razie jeśli chodzi o długość przedniej części kadłuba ). PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Tak, ten - 7 do 9 mm za krótki... :/ Trza będzie sztukować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 sklejałem ten model, bardzo przyjemny, praktycznie sam się złożył, bez używania szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam Wszystkich Też kiedyś męczyłem ten model i udało mi się wycisnąć z niego tyle : Zwróć uwagę na końcówki skrzydeł jakie są na pudełkowym rysunku a jakie masz w modelu. Nie wiem jak Academy to robi, ale kupiłem chyba 4szt Ju87 i tylko jedna miała końcówki prawidłowe dla wersji G/D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Przez szybkę i tak nie będzie zbyt wiele widać więc sądzę że wnętrze wygląda wystarczająco dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 będzie widać. Mi przynajmniej widać. Zagłówek powinieneś jeszcze pomalować, i to siedzonko tylnego strzelca. Ja nawet postarałem się i dałem 2 uciętych w połowie figurantów pomalowanych na lotników i też są dobrze widoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Właśnie zagłówek widziałem że nie był pomalowany w innym modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Sklejanie połówek kadłuba oraz skrzydeł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Nie tak dawno sam skończyłem ten model i potwierdzę to co pisali koledzy nie sprawia kłopotów podczas klejenia . Ja w moim nie przedłużałem kadłuba bo nie wiedziałem jak się do tego zabrać. Jestem ciekawy efektów Twoich prac nad tym modelem. Czekam na ciąg dalszy. Pozdrawiam Marcin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasheed Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Ja jestem w trakcie kończenia tegoż latadła. Tylko działka zamontować i jakiś wash jeszcze. Całkiem fajnie sie go sklejało. Zepsułem tylko oszklenie przez przypadek na szczęcie zestaw zawiera 2 sztuki tak samo jak maski Montexa do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Wygładzanie miejsc łączenia połówek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Z grubsza sklejony i gotowy do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi