jachud3 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 E tam, maleństwo... przywykłem :P Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Dziś relacja słowna, bo robota goni Dół sokoła pomalowany już na szaro i zabezpieczony olejnym matem Humbrola. Z jednej strony zrobiłem "naciągi"..... szlag mnie prawie trafił Teraz wiem, co czują wszyscy szmatopłatowcy.. współczucie, chłopaki Dalej z robotą pewnie coś ruszy w weekend, bo w szkole to wariactwo na całego związane z końcem roku 3-cich klas..... następny update z fotkami będzie ;P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) 3 klasa gimnazjum? Szacun Edytowane 27 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 3-cich klas liceum 24 mamy zakończenie roku licealistów co zbiega sie z egzaminem gimnazjalnym żeby rozwiać wątpliwości moja szkoła jest zespołem szkół a ja jestem w I LO ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 OK -> obiecałem fotki, więc daję. Co nowego? Pomalowałem całość, dokleiłem bomby. Wniosek po malowaniu? NIGDY WIĘCEJ Sand Model Mastera :/ Po 3 warstwach ledwo ja odróżniłem od szarego na spodzie samolotu, więc pomalowałem na H93. Efekt o niebo lepszy. Dziś nałożyłem "ciapki" i... mam już po dziurki w nosie tego modelu byle skończyć i potem P-40 Jak widać na załączonych obrazkach, nie umiem malować :P Krawędzie natarcia to koszmar.... o granicach koloru nie wspominając. Błagam, nie bijcie mocno : P.S.: przed sekundą zauważyłem, że zapomniałem pomalować tylnego kółka P.S. 2: oczywiście wszelkie mazy piaskową na zastrzałach obowiązkowo do poprawy są, ale nie dziś... mam dooość pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Tymczasem ja już po egzaminach gimnazjalnych i za b-17 zacząłem się brać powoli Dobra... z tego co znalazłem: 1.Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że ten piaskowy kolor ma jakieś smugi lub farba ma za grubą warstwę. 2.Śmigło: -wydaje mi się, że za bardzo odstaje od silnika, oryginał też tak miał? -mam wrażenie jakby to śmigło z przodu nie było malowane To tak co zauważyłem, a tak to człowieku zazdroszę Ci cierpliwości, jak na takie maleństwo, to piknie zrobiony, tyle tych kropek itd. Ogólnie ładnie wygląda, nie mogę się doczekać galeryjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 mam wrażenie jakby to śmigło z przodu nie było malowane Laughing Jest pomalowane (sam widziałem), one tak miały na szaro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 2.Śmigło:-wydaje mi się, że za bardzo odstaje od silnika, oryginał też tak miał? -mam wrażenie jakby to śmigło z przodu nie było malowane Zapomniałem napisać, że śmigło nie jest jeszcze przyklejone Sorry, zapomniałem po prostu A co do malowania -> jest pomalowane Musisz mi uwierzyć, to ten sam kolor co na spodzie samolotu. 1.Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że ten piaskowy kolor ma jakieś smugi lub farba ma za grubą warstwę. Taaa, kochana, piaskowa H93... no cóż, starałem się :P P.S.: Co do 'odstawania' śmigła: I jeśli chodzi o kolor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 No to jak śmigiełko nie jest przyklejone to piękny modelik będzie na fotach jest po prostu śmigło bliżej kadłuba, a w modelu było za daleko i o to mi chodziło a jeśli chodzi o kolor śmigła to zwracam honor czekam na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 żeby rozwiać wątpliwości moja szkoła jest zespołem szkół a ja jestem w I LO ;P Chodziło mi o stosunek umiejętności do wieku, u Ciebie jest świetnie, stąd mój podziw, choć sam jestem młodszy Już to kiedyś mówiłem, że młodzież opanowuje forum! Byleby ta młodzież była na poziomie, a po modelach widzę, że jest. Modelik bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 zaraz,zaraz,kolego, ale ja widze tylko z prawej strony naciągi między zastrzalami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 zaraz,zaraz,kolego, ale ja widze tylko z prawej strony naciągi między zastrzalami... Wiem, nie zrobiłem jeszcze z drugiej, bo.. za mało ramki rozciągnąłem za pierwszym razem Trochę głupie, ale nie mam żywnie czasu usiąść i to zrobić ale w weekend majowy na 100% kończę całość. Chodziło mi o stosunek umiejętności do wieku, u Ciebie jest świetnie, stąd mój podziw, choć sam jestem młodszy Nie no, co jak co ale ten model się nijak nie umywa do B-2 A u mnie nie jest tak świetnie jak piszesz Byleby ta młodzież była na poziomie, a po modelach widzę, że jest. Modelik bardzo mi się podoba. dzięki czekam na galerię już niedługo pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 No, to skończyłem. Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi