tornado Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam Ponieważ w domu aż do świat mam zakaz malowania modeli postanowiłem rozpocząć nowy projekt, a jest nim bolid F1-Ferrari 126 C2 z revella w skali 1:12. Szczerze mówiąc nic a nic nie znam sie na formule, a wyścigi oglądam tylko od czasu do czasu, więc nie powiem wam z którego wyscigu będzie malowanie - wiem tylko że będzie nosił nr 28 i ścigał się nim w 1982r. Didier Pironi. Oryginał: Jak widać na zdjeciach skleiłem już pare części. Wszystko wstępnie oszlifowałem ale po wyschnięciu kleju trzeba będzie powtórzyć tą czynność. Przednie i tylne amortyzatory: Ruchoma przekładnia kierownicza: Zaczęty silnik, okazało sie, że brakuje do niego jednego elementu więc będę musiał sam go dorobić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Bardzo pechowy samochód jeśli chodzi o Ferrari w Formule1. Zginął w nim podczas treningów przed GP Belgii Gilles Villeneuve jeden z najlepszych kierowców F1 (ojciec późniejszego mistrza z 1997 r. J.Villeneuve) a potem wspomniany Pironi miał bardzo poważny wypadek podczas GP Niemiec wskutek którego miał na tyle pocharatane nogi że zakończył karierę kierowcy. Ale sam samochód wygląda bardzo rasowo i klasycznie z tymi mega szerokimi tylnymi oponami nie to co jest dzisiaj. Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Skąd Torando bierzesz te modele? I ta skala. Poprostu brak słów. Z tego co widać bardzo ciekawy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 No i fajnie ze klasyczny bolid bo raczej jak widzę jak ktoś skleja bolid to zazwyczaj współczesne ale nie wiem z kąt ma pan czas i z kąt bierze pan takie unikaty i modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 bierze pan takie unikaty i modele. Jak każdy z ebaya... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 i z kąt z kątowni... Wybacz punio, ale nie da się czytać Twoich postów, a wygląda na to, że zacząłeś je nabijać na potęgę. tornado, ciekawy projekcik Przekładnia kierownicza mnie zaskoczyła. Jak zwykle, będę śledził relację. Ech, gdyby te baby nas bardziej rozumiały... Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Skąd Torando bierzesz te modele? I ta skala. Tego to akurat zamieniłem za Ferrari Testarossę, tą co zacząłem w projekcie grupowym. Jedynie musiałem dokupić kalkomanie bo nie było ich w zestawie. Skorzystałem z okazji, że żonka z domu wybyła na kilka godzinek i w tym czasie ukradkiem pomalowałem silnik Także zacząłem podłączać osprzęt z instalacją: Ps. punio skoncentruj się troche nad pisownią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 O kurde... zmiękła mi kluska... (nie, nie ta) PS: 126 - już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Podziałałem jeszcze troche przy silniku i obecnie wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Ładnie, ładnie . Jak zawsze na wysokim poziomie, brawo . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Potem żona się zapyta, dlaczego ten plastik jest taki ładny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Konkret Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Dawno nic tu się nie działo, a więc pora na małą aktualkę. Układ kierowniczy, w krzyżaku na kolumnie przerobiłem plastikowe bolce na metalowe: Zamotowana deska rozdzielcza z przekładnią i wahaczami: Ciag dalszy uzbrajania wanny: Wanna zmontowana do kupy, przednie amortyzatory wstawione ale są praktycznie niewidoczne 9widać je tylko od góry w szczelinach wahaczy): Ponieważ w zestawie kalkomani nie było zegarów wiec sam wydrukowałem je i zakryłem szybką: Widok ogólny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Ciąg dalszy, w przedziale kierowcy przybył drążek zmiany biegów i na sucho dla przymiarki pomalowany fotel: Pokmalowałem górną część zbiornika paliwa: W dolną część chłodnicy wkleiłem siateczki i podłączyłem przewody: Zamontowałem filtry powietrza z ich osłonami, orak kolejne przewody do chłodnic: Przymiarka na sucho z silnikiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Andrzeju jestem pod wielkim wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Przednie zawioeszenie i układ hamulcowy jest już na swoim miejscu Pozostało pomalowac śruby i podłączyć przewody hamulcowe, ale to już gdy klej zwiąże. Tylny układ hamulcowy też jest już gotowy i czeka na montaż: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Kurde następne piękne cacko PS> Ostanio zauważyłęm że nie przychodza mi powiadomienia o odpowiedziach. Czy to coś z forum czy mam szukac u mnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Następny wymiatacz w pana znakomitym wykonaniu a co z roys roysem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 a co z roys roysem? Prawdopodobnie jutro wezmę się za jego malowanie Ostanio zauważyłęm że nie przychodza mi powiadomienia o odpowiedziach. Czy to coś z forum czy mam szukac u mnie ?? Widocznie masz wyłączoną tą funkcję, sprawdź w ustawieniach w swoim profilu. Połączyłem silnik z wanną, także tylna zawiecha wisi już na swoim miejscu Zamontowałem jeszcze trochę przewodów i obecnie wszystko wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Szacun , dobra robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Bardzo ładnie Całość powoli zaczyna nabierać kształtów Czekam na malowanie budy . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 a co z roys roysem? OMG... punio jedna rzecz, pisze się RoLLs RoyCe... Panie Tornado, chylę czoła... Zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Dzięki panowie za komenty Trochę posiedziałem w nocy przy fotelu, zamontowałem w nim pasy (tasiemka) i nakleiłem na nich kalkomanie. Niestety jedną kalkę trochę zżarł mi Micro Sol Nie mam drugiej aby ją wymienić, ale jedyną pociechą jest fakt, że w realu tego tak nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Respekt!!! A mógłbym się zapytać co to za farbka na zaciskach? Ta złota? Podobuje mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 A mógłbym się zapytać co to za farbka na zaciskach? Ta złota? Podobuje mi się Pytać zawsze można Farbka to Humbrol 16 Metallic Gold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi