Sangheili Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam! Jestem amatorem modelarstwa, samoukiem, nigdy nie rozmawialem z kims pro o modelarstwie, raczej staralem sie uczyc na bledach. No ale coz, nie wychodzi mi to co zaplanuje , Przesylam tutaj kilka zdjec mojego Tiger'ka skleilem go z pol roku temu i teraz chcialbym cos nowego zmontowac, ale chce uniknac bledow glownie z malowania, dlatego prosze o wszystkie minusy jakie wystepuja w moim dziele , Z gory dziekuje !! Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sangheili Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 fajnie ciekawie pomalowany ale strasznie gryzący kolor. Może warto pooglądać na google zdjęcia przed malowaniem. Powinien być zamiast czerwieni brąz. A tak to bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sangheili Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Starałem wdg instrukcji to zrobic... I jak zwykle sie przejechalem z tym brick red humbrolla no ale coz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Poza czerwienią model jest bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 zkleilem go "skleiłem" jeżeli już A tak poza tym wszystko pozytywnie ! Czerwień, rzeczywiście strochę gryzie. Rury wydechowe można by też przykopcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 A mogłbyś dać bliższe zdjęcie gąsek? bo wydaje mi się, że coś tam nieteges jest. Na pierwszy rzut oka model ładnie zrobiony....tylko ten kolor daje po oczach. Poprzeglądaj jakieś schematy malowań w necie lub w literaturze i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Jeszcze dopytam - rozumiem, że malowany aerografem ? A na jednym zdjęciu, tam za Tygryskiem jakaś Czwóreczka, lub Trójeczka sobie podąża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Spróbój washa położyć. Powinno trochę przygaśić i przyciemnić tą czerwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Modelik fajny, ale wygląda jak pizza a nie jak pojazd wojskowy. Źle dobrana kolorystyka farb. Żółty i zielony może być ale ten pomarańcz to porażka. Jakimi farbami malujesz(firma)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 co do barw, wygląda jakby był ze zdjęcia z lat '40 , a potem je kto kolorował bardzo fajny king tiger, wzbijaj się wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Odnośnie kolorystyki wypowiedzieli się moi przedmówcy. Ja mogę dodać, że model jest za czysty. Przydałby mu się wash, jakieś kurzenie. Ogólnie nie jest źle i myślę, że będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Gąsienice nie pomalowane/pomalowane na srebrno w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sangheili Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 1. To z tym "zkleilem" to rzeczywiscie palnalem 2. Gąsienice sa troszke krzywo w prawej, mozliwe ze przypilowalem za duzo gdzie, no i laczenia ogolnie nie idealnie mi wyszly, ale i tak lepiej niz w tiger I ktorego dalem do skrzyni i zakopalem gleboko w polu 3. Tak areografem maluje, pistolet modelarski + 50L kompresor w pokoju ale skrecony na 3 bary, chyba ze cos zle uslyszalem i inne cisnienie jest lepsze. 4. Pz Kpfw III ausf. M z tyłu w jednym z zdjec. 5. Washa takie alkoholem po czerwonym tylko czy calość ?? 6. Jestem totalnie zielony z kurzeniem... wszystkie modele sa jak z fabryki, no chyba ze nie odkurzy sie ich to sa jak w zimie po dluzszym czasie , jak mam to przukurzyc? lub dodac efektu uzywania ?? 7. Uzywam farbek humbrol innych nie probowalem 8. Gasienice sa malowane rust + gunmetal, chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Gąski revella w tym modelu niestety wyglądają tragicznie, i na to nic się nie poradzi. Ratunkiem jest dragon. Wash konieczny-ztonuje kolory, i doda głębi-model nadal będzie wyglądał jak z fabryki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sangheili Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 troche głupie pytanie... skoro to są farbki humbrol... to czym mam zrobic wash? benzyna ekstrakcyjną ... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Możesz albo wash akrylowy, albo wpierw pokryć warstwą Sidoluxu i dopiero na niego dajesz wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Koniecznie daj sido przed washem....jeżeli akrylowy to jedna warstwa wystarczy. Jak olejny to lepiej daj dwie. Dla bezpieczeństwa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrox Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Może to nie jest trafne odczucie ale moim zdaniem ten moel jest po prostu za czysty?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 ten moel jest po prostu za czysty?! Kwestia gustu. Jeden lubi taki, drugi wypaprany po wieżę w błocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 skoro to są farbki humbrol. To skoro malujesz farbkami humbrol to podam Ci numer farbki rotbraun żebyś już nie zepsuł następnego modelu tym pomarańczem. Mianowicie: Rotbraun - 160, Dunkelgelb - 94, Khakigrun - 117 lub 86. albo wash akrylowy NIIEEEEEEEEEEEEEEEE!! Próbowałem. Wash akrylowy to lipa ponieważ zbyt szybko wysycha. Lepiej olejny. Po akrylowym robią się paskudne zacieki jak na kartce na którą ktoś wylałby herbatę. Co do washa olejnego polecam kliknąć ten link i przeczytać: viewtopic.php?t=6669 Życzę powodzenia w dalszym klejeniu modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi