kermit zaba Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Moje 'nowe' oczko w głowie: Na chwilę obecną sprawy mają się tak: Czyli jak sami zauważacie szału nie ma. I teraz prośba. Proszę Was o wszelkie zdjęcia, materiały, linki i rysunki naskalne przedstawiające ten transporter w szczególności jego wnętrze, układ wydechowy, zawieszenie i szeroko pojęte szczegóły konstrukcyjne. Leży biedaczek w sodzie i czeka na drugą młodość, a ile będzie na nią czekać zależy m.in. od Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 http://www.warwheels.net/BTR60pbVanKan.html Powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 http://www.warwheels.net/BTR60pbVanKan.html Powodzenia !! To nie ta sama wersja BTR-a. Model jest w P a zdjęcia z twojego linku w PB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Wiem, ale może takie też się przydadzą, w końcu PB to się różnił tym że był zasłonięty i miał wieżyczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Dlaczego nie wziałeś wersji z wiezą? Jak oceniasz szczegóły? Wewnętrzna strona kół wygląda intrygujaco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 mroko94 dzięki za link, na pewno się przyda bo miałem tylko jedno zdjęcie z tej serii. Co prawda to nie ta wersja, ale myślę, że elementy deski rozdzielczej, albo peryskopy pozostają wspólne dla obydwu. Grzegorz, a czy może to być wersja PA? bo w sumie nie zauważyłem tam elementów wieżyczki. Może miałbyś coś w swoich przepastnych archiwach? Bo niestety motyw z włażeniem pod pojazd w wypadku tego BTRa jest niemożliwy... rtoipmodest nie wziąłem PB, bo wizualnie jest on podobny do następców tego transportera. A chciałbym zrobić całą serię, możliwie urozmaiconą , no i otwarte wnętrze daje wielkie możliwości waloryzacji. Oczywiście nie wykluczam budowy wersji z wieżą. Dzięki za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Zainteresowanie jest . Dawaj dalej! I sprawdź PW. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Kermit PA to wariant z zabudowanym "metalowym" dachem ale jeszcze bez wieży z uzbrojeniem. Twój model BTR-a to zdecydowanie wersja P tak jak ja oznaczył producent... BTR-60PA BTR-60P Jest oczywiście dostępna dokumentacja chyba wszystkich wariantów BTR-60, także jeśli wyjdzie z czymś problem w miarę możliwości coś się odszuka... Spoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Grzegorz, jasne, źle mnie zrozumiałeś. Jestem pewien, że mój model to wersja P, a o PA pytałem, bo wydaje mi się, że na zdjęciach od mroko94 może występować ta odmiana. Nie dopatrzyłem się na nich żadnych elementów wieży. Z resztą to nieważne, bo patrząc z układu spawów w górnej części, to jedyne peryskopy będą się znajdować na bocznych płytach Mały postęp prac, metamorfoza osłony szyby: Hmmm.... Na focie ewidentnie widać, że za cudownymi właściwościami Blue-Taca nie stoi wyrafinowana chemia, tylko wyższe siły spirytystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Hmmm.... Na focie ewidentnie widać, że za cudownymi właściwościami Blue-Taca nie stoi wyrafinowana chemia, tylko wyższe siły spirytystyczne Mr. Green W końcu mamy święta Wielkiej Nocy, różne cuda się dzieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 kermit żaba napisz do mnie na priv. mam trochę materiału na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 kermit żaba napisz do mnie na priv. mam trochę materiału na ten tematMarku na forum staramy się dzielić materiałami publicznie... Czyt. pomagamy sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Oke- ale jak już pisałem-jestem nie za bardzo gramotny w komputerze [dla mnie taki sam złodziej czasu jak i modelarstwo] Niewidze sprawy żebyś si tym podzielił na forum. Z ozorkowa do Zgierza nie jest daleko. Helmuty chodzą co 20 minut. TEL600239720. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 W Zgierzu i tak spędzam 3/4 swojego dnia, składa się na to praca, plus stanie w korkach Zgadamy się i podzielimy wiedzą, 'będzie Pan zadowolony' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi