Skocz do zawartości

BTR-60P ICM 1/72

kermit zaba

Rekomendowane odpowiedzi

Moje 'nowe' oczko w głowie:

btr60p.jpg

Na chwilę obecną sprawy mają się tak:

78998019.th.jpg

Czyli jak sami zauważacie szału nie ma. I teraz prośba. Proszę Was o wszelkie zdjęcia, materiały, linki i rysunki naskalne przedstawiające ten transporter w szczególności jego wnętrze, układ wydechowy, zawieszenie i szeroko pojęte szczegóły konstrukcyjne. Leży biedaczek w sodzie i czeka na drugą młodość, a ile będzie na nią czekać zależy m.in. od Was

mroko94 dzięki za link, na pewno się przyda bo miałem tylko jedno zdjęcie z tej serii. Co prawda to nie ta wersja, ale myślę, że elementy deski rozdzielczej, albo peryskopy pozostają wspólne dla obydwu.

Grzegorz, a czy może to być wersja PA? bo w sumie nie zauważyłem tam elementów wieżyczki. Może miałbyś coś w swoich przepastnych archiwach? Bo niestety motyw z włażeniem pod pojazd w wypadku tego BTRa jest niemożliwy...

rtoipmodest nie wziąłem PB, bo wizualnie jest on podobny do następców tego transportera. A chciałbym zrobić całą serię, możliwie urozmaiconą , no i otwarte wnętrze daje wielkie możliwości waloryzacji. Oczywiście nie wykluczam budowy wersji z wieżą.

Dzięki za zainteresowanie tematem

Kermit PA to wariant z zabudowanym "metalowym" dachem ale jeszcze bez wieży z uzbrojeniem.

Twój model BTR-a to zdecydowanie wersja P tak jak ja oznaczył producent...

BTR-60PA

a58fbf8ca16b831d.jpg

BTR-60P

f633f93c10f046f8.jpg

Jest oczywiście dostępna dokumentacja chyba wszystkich wariantów BTR-60, także jeśli wyjdzie z czymś problem w miarę możliwości coś się odszuka... Spoko...

Grzegorz, jasne, źle mnie zrozumiałeś. Jestem pewien, że mój model to wersja P, a o PA pytałem, bo wydaje mi się, że na zdjęciach od mroko94 może występować ta odmiana. Nie dopatrzyłem się na nich żadnych elementów wieży.

Z resztą to nieważne, bo patrząc z układu spawów w górnej części, to jedyne peryskopy będą się znajdować na bocznych płytach

Mały postęp prac, metamorfoza osłony szyby:

20540099.th.jpg

Hmmm.... Na focie ewidentnie widać, że za cudownymi właściwościami Blue-Taca nie stoi wyrafinowana chemia, tylko wyższe siły spirytystyczne

Oke- ale jak już pisałem-jestem nie za bardzo gramotny w komputerze [dla mnie taki sam złodziej czasu jak i modelarstwo] Niewidze sprawy żebyś si tym podzielił na forum. Z ozorkowa do Zgierza nie jest daleko. Helmuty chodzą co 20 minut. TEL600239720.