star200 Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Myślę że będzie się Wam podobać Jak coś za niedługo zaproszę do oglądania relacji z budowy przyczepy do niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punio Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Piękny miszczu a z przyczepą to będzie przepiękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondi93 Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Bardzo fajny modelik, ja sie nie znam na brudzingu, ale minimalny brudzing, taki delikatny bym mu fundnął, pozdrawiam, a model naprawdę extra! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITALERITRUCK Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 O w pyte piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Jedyne co razi to okropny lakier. Broń Boże jakość położenia, a raczej grube ziarno. Strasznie psuje efekt, bo poza tym model wygląda jak 1:1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Witam . Piękny modelik Fakt, troszkę grubawe ziarno, ale kolor świetnie pasuje do tego auta . A Tobie punio, poraz kolejny zwracam uwagę na pisownię, zresztą chyba nie tylko ja . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Dlaczego nie ma realcji z budowy tego modelu :( (chyba że cos mnie omineło) Takie pytanie skąd takie wajne burty?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Hyhy, chyba coś wiem o tych burtach Fajny model. Szkoda, że założyłeś opony od naczepy na SS-y. Pozdrowienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star200 Posted April 21, 2009 Author Share Posted April 21, 2009 Następny pojazd będzie miał szerokie opony ale niskie także obiecuję poprawę co do lakieru to niestety nie jestem w stanie zmniejszyć ziarna w lakierze samochodowym którego użyłem; na żywo nie wygląda tak strasznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Elegancko zrobiony TurboStar I bardzo fajne fotki Z mojej strony prawie idealny model.Ale ... Z tyłu przydały by się jakieś oznaczenia(te takie prostokątne ) . 80 nie wiem czy specjalnie tak jest czy niechcący tak wyszła,ale jest krzywo .Gdzie są tablice rejestracyjne ? Czekam z niecierpliwością na przyczepę. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Noooo proszę. Piękny Już myślałem że zaprzestałeś działalności modelarskiej, a tu taka niespodzianka. U mnie niestety prace na razie wstrzymane z okazji dostosowywania do siebie nowego nabytku 1:1. Ale Payhaluler jest na warsztacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alvaro92 Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Majstersztyk Pięknie wygląda, dobra robota Pozostaje tylko czekać na przyczepę ;) Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mipan Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Nie malowałem jeszcze modelu kolorem metalik w związku z tym mam pytanie do kolegów.Istnieje jakaś metoda regulacji wielkości ziarna w tego rodzaju farbach?chodzi mi o to czy np. w takich przypadkach miesza się jakieś specyfiki?A co do ciężarówki to podtrzymuję zdanie kolegów,świetna robota! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Lakiery samochodowe zazwyczaj mają duże ziarno, można powiedzieć że w skali 1:1. Oczywiście możesz kupić lakiery modelarskie lub poprostu same drobniutkie ziarna do farb modelarskich, są dużo drobniejsze i zwyczajnie mieszasz je z farbą i psikasz np aerkiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Witam! Model bardzo ładny, podoba mi się. Z niecierpliwością czekam na naczepę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 naczepę Przyczepę Też nie mogę się doczekać Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurras Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Pięknie się prezentuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mipan Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Krzychu126 powiedz mi jeszcze dwie sprawy.Jak się nazywa fachowo te ziarenka i czy dzięki nim można w zasadzie każdy zwykły lakier zrobić jako metalik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 To są metalizery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Bardzo ładnie prezentuje się model Nic się nie chwaliłeś nim gdy byłeś u mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Dokładnie Diesel - metalizery Sam takich nie używałem ale się naoglądałem i nasłuchałem więc wiedzę teoretyczną jakąś tam mam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mipan Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 E to teraz to mam szerokie pole do popisu.Szukałem jakiś czas temu żółtego metalika i nie znalazłem a od Was się dowiedziałem,że mogę sobie go zrobić sam.Dziękuję chłopaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Ależ proszę! Po to w końcu tu jesteśmy nie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Tylko dobierz odpowiednie proporcje, aby nie zalatywało odpustem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star200 Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Bardzo ładnie prezentuje się model Nic się nie chwaliłeś nim gdy byłeś u mnie Oj chwaliłem chwaliłem tyle że w tym pośpiechu to nie za dużo można było się dogadać :| następnym razem obiecuję że posiedzę dłużej na 2 kawy . E to teraz to mam szerokie pole do popisu.Szukałem jakiś czas temu żółtego metalika i nie znalazłem a od Was się dowiedziałem,że mogę sobie go zrobić sam.Dziękuję chłopaki Żółty metalik najłatwiej zdobyć od gości co dobierają lakiery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts