Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo fajny modelik, ja sie nie znam na brudzingu, ale minimalny brudzing, taki delikatny bym mu fundnął, pozdrawiam, a model naprawdę extra!

Napisano

Jedyne co razi to okropny lakier. Broń Boże jakość położenia, a raczej grube ziarno. Strasznie psuje efekt, bo poza tym model wygląda jak 1:1.

Napisano

Witam . Piękny modelik Fakt, troszkę grubawe ziarno, ale kolor świetnie pasuje do tego auta . A Tobie punio, poraz kolejny zwracam uwagę na pisownię, zresztą chyba nie tylko ja .

Pozdrawiam

Napisano

Dlaczego nie ma realcji z budowy tego modelu :( (chyba że cos mnie omineło)

Takie pytanie skąd takie wajne burty??

Napisano

Hyhy, chyba coś wiem o tych burtach

Fajny model. Szkoda, że założyłeś opony od naczepy na SS-y.

Pozdrowienia.

Napisano

Następny pojazd będzie miał szerokie opony ale niskie także obiecuję poprawę co do lakieru to niestety nie jestem w stanie zmniejszyć ziarna w lakierze samochodowym którego użyłem; na żywo nie wygląda tak strasznie.

Napisano

Elegancko zrobiony TurboStar I bardzo fajne fotki Z mojej strony prawie idealny model.Ale ... Z tyłu przydały by się jakieś oznaczenia(te takie prostokątne ) . 80 nie wiem czy specjalnie tak jest czy niechcący tak wyszła,ale jest krzywo .Gdzie są tablice rejestracyjne ?

Czekam z niecierpliwością na przyczepę.

Pozdrawiam.

Napisano

Noooo proszę. Piękny Już myślałem że zaprzestałeś działalności modelarskiej, a tu taka niespodzianka.

U mnie niestety prace na razie wstrzymane z okazji dostosowywania do siebie nowego nabytku 1:1. Ale Payhaluler jest na warsztacie

Napisano

Nie malowałem jeszcze modelu kolorem metalik w związku z tym mam pytanie do kolegów.Istnieje jakaś metoda regulacji wielkości ziarna w tego rodzaju farbach?chodzi mi o to czy np. w takich przypadkach miesza się jakieś specyfiki?A co do ciężarówki to podtrzymuję zdanie kolegów,świetna robota!

Napisano

Lakiery samochodowe zazwyczaj mają duże ziarno, można powiedzieć że w skali 1:1. Oczywiście możesz kupić lakiery modelarskie lub poprostu same drobniutkie ziarna do farb modelarskich, są dużo drobniejsze i zwyczajnie mieszasz je z farbą i psikasz np aerkiem

Napisano
naczepę

Przyczepę Też nie mogę się doczekać

Pozdrawiam.

Napisano

Krzychu126 powiedz mi jeszcze dwie sprawy.Jak się nazywa fachowo te ziarenka i czy dzięki nim można w zasadzie każdy zwykły lakier zrobić jako metalik?

Napisano

Bardzo ładnie prezentuje się model

Nic się nie chwaliłeś nim gdy byłeś u mnie

Napisano

Dokładnie Diesel - metalizery

Sam takich nie używałem ale się naoglądałem i nasłuchałem więc wiedzę teoretyczną jakąś tam mam...

Napisano

E to teraz to mam szerokie pole do popisu.Szukałem jakiś czas temu żółtego metalika i nie znalazłem a od Was się dowiedziałem,że mogę sobie go zrobić sam.Dziękuję chłopaki

Napisano
Bardzo ładnie prezentuje się model

Nic się nie chwaliłeś nim gdy byłeś u mnie

Oj chwaliłem chwaliłem tyle że w tym pośpiechu to nie za dużo można było się dogadać :| następnym razem obiecuję że posiedzę dłużej na 2 kawy .

E to teraz to mam szerokie pole do popisu.Szukałem jakiś czas temu żółtego metalika i nie znalazłem a od Was się dowiedziałem,że mogę sobie go zrobić sam.Dziękuję chłopaki

Żółty metalik najłatwiej zdobyć od gości co dobierają lakiery.