Yonex13 Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam was wszystkich! Chcę zaprezentować wątek warsztatowy modelu którego nazwa ujawniona w tytule. Producent: Italeri Skala: 1:72 Teraz kilka fotek in-box 1 2 3 4 5 Wszelkie komentarze i podpowiedzi mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 No prace idą dalej, ale nikt tu nic nie pisze. Model jeszcze tylko czeka na zapasowe koło. Gdy zapasowe koło będzie już na miejscu zacznę go malować w kamuflażu z 45 z Berlina... Oto fotka jak coś poprawić to piszcie... Taka: A ktoś może woli taką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Narazie idzie ok. Powodzenia w malowaniu. A były jeszcze pumy w Berlinie w 45 , bo nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Trudno coś pisać jak po in-box wrzuciłeś zdjęcie, i to tylko jedno, skończonego właściwie modelu. Natomiast z tego co widzę na tej jednej fotce to do modelu się nie przyłożyłeś. Widzę ślady po wycinaniu z wyprasek, nie zeszlifowane łączenia form i miejsca gdzie chyba za dużo kleju nałożyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Przed malowaniem doprowadź model do ładu, bo potem będzie za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 No przy modelu trzeba trochę poprawić. Pilniczki w dłoń i szlifuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 były jeszcze pumy w Berlinie w 45 Nom, italeri dajne nawet takowe malowania. Ja osobiście się boję, czy model nie jest już pomalowany, co Yonex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Zwróć uwagę na wylot lufy , bo na moje oko to masakra jakaś tam jest. Cyba pominąłeś trochę przy szlifowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Pierwszy raz widzę żeby ktoś malował najpierw opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2009 No przy modelu trzeba trochę poprawić. Pilniczki w dłoń i szlifuj.  To spokoje się jeszcze zrobi... Ja osobiście się boję, czy model nie jest już pomalowany, co Yonex? Nie model nie jest jeszcze pomalowany... Dzięki za odpowiedzi. Moje zadanie na teraz to zaprzyjaźnić się z kolegą papier ścierny i pilnik... Gdy już oszlifuję wszystkie części i oczyszczę go trochę z kleju to wstawie fotki... A jaką lepiej 500px czy miniaturkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 A nie da rady zdjęć w rozdzielczości 800px? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Sorki ale ja mam fotosika i można tylko max 500px albo miniaturkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmerlin Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Ja właśnie powoli składam Sd.Kfz.234/1 firmy Hasegawa. Podobny model do tego (w sumie oba miały to samo podwozie). Ale widzę, że w twoim przypadku części chyba jest znacznie mniej niż u mnie. Mam pytanie: czy górna częśc wanny pasowała idealnie z dolną? U mnie to różnica jest jakiś 4mm, co przy tej skali jest kolosalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Sorki ale ja mam fotosika i można tylko max 500px albo miniaturkę... To dziwne bo ja mogę max. 1024 x 768 ale one są za duże... zawsze daję 800 x 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 No wkońcu postęp prac. Przepraszam za takie niedbanie tego tematu ale nauka... A postę to podkład i pierwsza warstwa. I kilka fotek: I z farbą: Uwagi i komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi