Partyznat Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam:) Mam pytanie własnie sobie zakupiłem Snowspeedera firmy MPC. I teraz mam dramat jak go pomalować... Sklejał juz może ktos ten model i czy wie moze jak trzeba go pomalowac chodzi mi o numery farb itd. Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Jedyne co można zrobić to dobierać kolory na podstawie zdjęć gotowych modeli lub screenów z filmu. Nie kleiłem go nigdy ale patrząc na fotki obstawiam H127 lub H128 jako kolor bazowy bo te pojazdy mimo tego jak maluje je białe nie były. Są tu spece do SW więc ktoś może wiedzieć więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 To fakt, analiza zdjęć może pomóc. A nie myślałeś o tym by zastosować jakiś całkiem inny 'kamulaż'. Po prostu by stworzyć coś od podstaw. Byleby był zimowy, tak jak wskazuje na to nazwa "latadła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Mam ten model w wersji AMT/ERTL i tez nie podaja zadnych kolorow. Tak sobie mysle ze nie malowalbym go na bialo, tylko na bardzo, bardzo jasny szary (chociaz moge sie mylic). Jezeli masz czas to moze znajdziesz cos tutaj: http://www.starshipmodeler.net/talk/viewforum.php?f=7&sid=7c3be4002a028b2e825bb160f34c1d5f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 A nie myślałeś o tym by zastosować jakiś całkiem inny 'kamulaż'. Po prostu by stworzyć coś od podstaw. Byleby był zimowy, tak jak wskazuje na to nazwa "latadła" To jest jakis pomysł chyba tak zrobie innego wyjścia nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Próbowałem pogooglać jakie mógł być kolor Snowspeedera ale nic z tego nie wyszło . Osobiście malowałbym go na taki kolor bazowy jak X-winga i Y-winga czyli jak dla mnie Humbrol 147. Możesz też pomalować go takim jak podaje instrukcja Fine Molds dla X- i Y-winga czyli Gunze H338. Snowspeeder tak naprawdę był zwykłym śmigaczem tyle, że przystosowano go to warunków arktycznych panujących na Hoth. Wobec tego jeśli już masz ochotę puścić wodze fantazji to zrób wersję nie "snow" ale np "sand" czy "jungle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Wobec tego jeśli już masz ochotę puścić wodze fantazji to zrób wersję nie "snow" ale np "sand" czy "jungle" ...oraz np w oznaczeniach innych niż proponowane i z innym wyposażeniem Wersja modernizowana, polska rosyjska , amerykańska ...możliwości jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Wobec tego jeśli już masz ochotę puścić wodze fantazji to zrób wersję nie "snow" ale np "sand" czy "jungle" Mr. Green oraz np w oznaczeniach innych niż proponowane i z innym wyposażeniem Smile Wersja modernizowana, polska rosyjska , amerykańska ...możliwości jest wiele Smile A ja myślę że szerzycie jakąś HEREZJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Stronka ze zdjeciami oryginalow z filmu: http://www.halstensen.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 A ja myślę że szerzycie jakąś HEREZJĘ Zgadzam sie Osobiście malowałbym go na taki kolor bazowy jak X-winga i Y-winga czyli jak dla mnie Humbrol 147. Możesz też pomalować go takim jak podaje instrukcja Fine Molds dla X- i Y-winga czyli Gunze H338. I chyba tak zrobie dzięki za odp Piotrek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Kto grał w Rogue Squadron ten wie, że Snowspeeder równie dobrze działał i na na cieplejszych planetach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 ytat: A ja myślę że szerzycie jakąś HEREZJĘ Zgadzam sie Smile No co wy, chłopaki, przecież jasno widać, że snołspidery latały tyż w Libii [kolorki to RLM 78/79/80, chociaż pomagała Rebelia Montgomeremu ;) ] A tak serio- czy RLM02 przełamany kropelką bieli byłby daleki od ideału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Ja osobiscie użyłbym jako bazowy szary humbrola 147 jak wspominał Piotrek W. jest on bardzo jasny więc będzie prawie jak oryginał. Potem i tak dodasz zabrudzenia, odbicia i inne ślady waloryzacji. Pomaluj tym humbrolem i będzie spoko P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Pomaluj tym humbrolem i będzie spoko No i bedzie git ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi