Firefly Vc Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 (edytowane) Witam kolegów modelarzy,jestem nowym użytkownikiem tego forum. Mam 18lat i pochodzę z łódzi.Chciałem zaprezentować jeden z moich modeli,proszę o opinie i ocene pozdrawiam Firefly Vc. mam pytank jak dodać zdjęcia bardzo ale to bardzo dziękuje za waszą pomoc!!!! Edytowane 3 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 Oto fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 (edytowane) Więc tak. Ogólnie model bardzo ładnie zrobiony. Podobają mi się delikatnie rainmarksy oraz obicia. Fajne listki. Niestety trochę mniej podoba mi się dół działa. Domyślam się że to czerwone to kurz. Dla mnie to wygląda jakby ktoś powycierał farbę do samego podkładu. Niepodobają mi się gąski. Po pierwsze wydaje mi się, że są za długie, a po drugie średnio podoba mi się ich kolor. Niemniej te mankamenty nie psują ogólnego wyglądu modelu i jest dobrze. Teraz pomaluj budynek i ulicę dodaj kilku figurantów i masz fajną winietkę. Pozdro Edytowane 6 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 No, udało się Moim zdaniem model mocno nierówny. Bardzo ładnie sklejony, kolorki, może z deczka za ciemne i wyraziste, ale świetnie położone. Fajne efekty zacieków czy plam. Obicia trochę na siłę i w dziwnych miejscach, zbyt równomiernie. Ale to co dzieje się poniżej błotników i na przedniej płycie całkowicie do mnie nie przemawia. Gąski strasznie jasne, a cała reszta w jak mniemam kurzu. Nie wiem, w moim odczuciu przy takim zakurzeniu dolnych powierzchni choć trochę powinno się go znaleźć na górze... Rdzawy nalot na gąsienicach - skoro porzucony to okej - ale czemu nie ma go na gąskach zapasowych? Ogólnie - fajnie pomalowany, ale "dolna połowa" psuje odbiór. PS: Pozamiatałem niepotrzebne posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Ja widzę u Ciebie duży potencjał modelarski. Dobrze zrobiony model. Świetnie prezentują się "rainsy"! Duży plus!!! PS: Koniecznie dokończ dioramkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 Efekt czerwonego nalotu to wina lampy błyskowej z aparatu ( za bardzo rozjaśniło)w rzeczewistości ten kolor jest brunatno-rdzawy.Co do gąsek posiadam fotke na której są tak rozciągnięte gąski po przez nadmierną eksploatację po nad to są zerwane wałki skrętne.Jeżeli chodzi o dioramę to będzie totalna ruina walające się graty zniszczone meble i wszędzie dużo gruzu.Serdecznie dziękuję za wasze opinie,będę zamieszczał fotki z kolejnych etapów pracy POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Co do gąsek posiadam fotke na której są tak rozciągnięte gąski po przez nadmierną eksploatację po nad to są zerwane wałki skrętne. Fakt, nie pomyślałem o tym aspekcie, mój błąd. Mam nadzieję, że szybko dokończysz dioramkę, bo jestem ciekawy efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 A tak przy okazji - podnośnik pomaluj na bazowy kolor, np. Dunkelgelb. Warto też pomalować lufę karabinu. Skrobnij skalpelem szew po formie na tylnym zaczepie liny holowniczej i podmaluj, bo rzuca się w oczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Po 1 nie podnośnik a lewarek,po 2 kolor widziałem następujący ciemny ołowiany tak mi się zdaje i tylko chciałem z prostować.A co do tego lewarka to by mi się przyday jakieś fotki.Dzięki i POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 to jeszcze ja coś od siebie.. te liście to by tam się ostały jak by pod drzewem stała.. a w mieście, nawet jak by drzewo niedaleko było i wiał wiatr spory, no nie utrzymały by się tak na pancerzu.. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Odpowiem tak wiatr między budynkami zwalnia i część liści może spaść a pozostałe mogły by zostacz na pancerzu i w szczelinach.POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 bardzo ciekawa teoria ale mógłbyś postarać się bardziej liście są zbyt regularnie ułożone poza tym.. zrób doświadczenie.. połóż na samochodzie kilka liści w różnych miejscach.. poczekaj pół godziny i sprawdź czy jakiś się tam utrzymał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 bardzo ciekawa teoria ale mógłbyś postarać się bardziej liście są zbyt regularnie ułożone To nie jest teroia tylko samo życie a co do liści to nie są regularnie ułożone, a liście zdmuchiwałem areografem te które był słabsze,a te co sie trzymał na pancerzu i w zakamarkach zostały. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 13 Maja 2009 Autor Share Napisano 13 Maja 2009 Mam takie pytanko do was modelarze jakie figurki umieścić na dioramie ponieważ zabrakło mi weny chodzi mi o wasze pomysły z gury dziękuje i pozdrawiam.ps ja myślałem nad takim ustawieniem kobieta w łachmanach trzymająca za rączke małe dziecko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 To zależy jaką scenkę chcesz zrobić. Ja bym dodał paru amerykańców w bojowych pozach, albo amerykańców którzy przyglądają się Jagdpantherze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 Chodzi mi o klimat roku 1946 jemsień tuż po wojnie ale mam dylemat z figurkami bo niewiem jakie wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 jeżeli to ma być jemsień 1946 "tuż po wojnie" to JP raczej by tam już nie stała.. a już na pewno nie w takim stanie poszukaj żywicznych figurek uchodźców na alledrogo, MB ma coś w swojej ofercie, toro model, preiser.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 to JP raczej by tam już nie stała.. Niby dlaczego Tygrys ze 102 batalionu stoi we Francuskiej miejscowości Saumur przy drodze D979 na przedmieściach Vimoutiers do dzisiaj w tym samym miejscu gdzie ponad 60 lat temu porzuciła go załoga. W internecie widziałem fotkę Tygrysa królewskiego który stoi na poboczu zwykłej ulicy na zachodzie Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 A Tygrys Królewski z La Gleize? Został chyba porzucony podczas "Wacht am Rhein", obcięli mu kawałek lufy i zostawili. Dopiero chyba kilka lat po wojnie go odrestaurowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 na przedmieściach.. na poboczu.. ale nie przed wejściem na czyjąś chatę :] weźcie już nie dorabiajcie ideologii.. chata stoi prawie cała.. w rok po wojnie miała by już mieszkańców a biorąc pod uwagę stan JP wojska wyzwoleńcze już dawno by się nią zaopiekowały :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 (edytowane) te warszwiak pokaż swoje mode Edytowane 21 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Po 1 to jest ruina narorznika kamienicy a wygląda jak narożnik kamienicy poza tym.. jakiś taki cały i nie postrzelany.. nikt nie strzelał do tej JP? żadne rykoszety nie odłupały kawałka ściany? mógłbyś nad nim trochę popracować :] a po 2 jest dużo fotek porzuconego sprzentu z okresu po wojennego no jest dużo zdjęć.. a jak się to ma do twojego dzieła? :] jeżeli robisz to wg. konkretnego zdjęcia to wrzuć je, będzie można porównać.. a jeżeli to twoje "widzimisię" robione wg. zlepków paru zdjęć.. to średnio to wszystko się komponuje :] i po 3 prosze o przemyślenie swoich postów proście.. a będziecie prości :] ty robisz błędy i piszesz pod wpływem impulsu za bardzo się podniecając waleniem w klawiaturę a ja czuję się zwolniony z obowiązku myślenia :P w dodatku kłania się brak umiejętności czytania ze zrozumieniem: "masz bardzo speciwiczny humor" brak czegoś.. a obecność w wersji "speciwicznej".. ROBI DUŻĄ RÓRZNICE i pomaluj tą kamienicę i zagrać trochę podstawkę.. bo stoi w gotowych, a połowy roboty jeszcze nie odfajkowałeś :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Prosze o zamknięci tematu,bardzo teraz żałuje że zapisałem się do modework ponieważ przestrzegano mnie przed (fachowcami z wawy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Prosze o zamknięci tematu,bardzo teraz żałuje że zapisałem się do modework ponieważ przestrzegano mnie przed (fachowcami z wawy) On taki jest, ale nie wszyscy Warszawiacy na tym forum tacy są. ty robisz błędy i piszesz pod wpływem impulsu za bardzo się podniecając waleniem w klawiaturę a ja czuję się zwolniony z obowiązku myślenia :P Za to Ty piszesz złośliwie tylko po to żeby kogoś zdenerwować a nie poradzić mu. Nie znaczy, że jak masz w nicku "bez humoru" to już wszyscy mają znosić twoją ironię. Jego też chcesz zniechęcić do tego forum? Ze mną Ci się prawie to udało, jednak pobyłem jeszcze kilka dni i zobaczyłem, że nie wszyscy są tacy. Ty Firefly też zobaczysz weźcie już nie dorabiajcie ideologii.. chata stoi prawie cała.. w rok po wojnie miała by już mieszkańców a biorąc pod uwagę stan JP wojska wyzwoleńcze już dawno by się nią zaopiekowały :] Zwłaszcza Ruscy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Zakurzenie kół i gąsienic nie ma sensu skoro on stoi w miejscu od roku. Więcej zacieków i brak zabrudzeń w stylu "dół tak a góra nie". Po takim okresie to by po nim płynęło Do tego przestał zimę więc usyfiony od dołu do góry. te warszwiak pokaż swoje mode Tu akurat nei trafiłeś w czuły punkt bo Fazzy robi bardzo dobre dioramy bardzo teraz żałuje że zapisałem się do modework ponieważ przestrzegano mnie przed (fachowcami z wawy) Nikt Cię tu nie trzyma ale mogę Cię zapewnić że większość osób odradzających Modelwork.pl to ludzie którzy strzelili focha bo ktoś zauważył błąd w ich modelu, może przemyśl tę decyzję jeszcze raz i weź pod uwagę uwagi innych (masło maślane :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi