FAHR Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Witam Zreanimowany nieboszczyk tj. Dragon/Italeri/Zvezda wykąpany w krecie, częściowo porozklejany i zrobiony od nowa. Parę szczegółów poprawionych, co mam nadzieję widać;) Niestety nie mogę wrzucić zdjęć jak wyglądał wcześniej, ale w ramach rekompensaty i o ile pogoda jutro pozwoli, postaram się dac jutro bonusowe zdjęcie improwizowanego zgrupowania pancernego LWP:) Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Witam, i znowu zrobiles fajny modelik . BRAWO !!!!! Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Z czołgowym powitaniem. Kurcze Fajny BWP jak zwykle w twoim wydaniu precyzyjna robota. Ani trochę nie widać że to model po reanimacji. Aż się prosi trochę go pobłocić mimo że nie bardzo przepadam za babraniem. Pozdrawiam i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Fajny modelik. Ale jak dla mnie to trochę za czysty ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Super wykonanie, jak dla mnie nie wymaga przybrudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 (edytowane) ta Edytowane 11 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Super wykonanie, jak dla mnie nie wymaga przybrudzeń. Nie słuchaj tych szatańskich podszeptów , model jest super. Niczego już nie brudź. Mam tylko jedno malusie ale: niepotrzebny zwis gąsienicy widoczny spod błotnika. Na zdjęciach w bewupach bez błotników widać, że taśma gąsienicy jest napięta. http://data.primeportal.net/apc/sunderman/bmp-1/BMP-1rearright3.jpg http://data3.primeportal.net/apc/azrael_raven/bmp-1/images/bmp-1_32_of_59.jpg Model cacy. A miałeś poczekać z bewupem na mnie i mieliśmy robić razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Nie słuchaj tych szatańskich podszeptów . Nie wiem dlaczego mnie cytujesz i piszesz o "sztańskich podszeptach", jeżeli wyraźnie napisałem, że nie wymaga przybrudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Nie wiem dlaczego mnie cytujesz i piszesz o "sztańskich podszeptach", jeżeli wyraźnie napisałem, że nie wymaga przybrudzeń. Padam na pysia i tarzam się w błocie. Przepraszam kolegę bardzo jeśli uraziłem. Faktycznie źle przeczytałem. Ale przecież my, modelarze jesteśmy weseli i przebaczamy sobie drobne pomyłki. Jeszcze raz przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Nie ma problemu, tylko przez chwilę zastanawiałem się o co dokładnie Ci chodzi w poście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Dzięki za wszystkie opinie, fajnie, że moje nudne jednokolorowe modele jeszcze się komuś podobywują:p Model cacy. A miałeś poczekać z bewupem na mnie i mieliśmy robić razem No fakt, ale wiesz jak to jest, rączki swędzą...ale nie ma tego złego, jak to mówią, jedziesz z szyłką widziałem więc może i ja się dołączę, gdyż mam ten model z blachami, tylko nie mam chęci, z drugiej strony coś się w tej materii też zmienia, Stroju pokazał mi swoją i może może;) A z tymi gąsienicami to w ogóle makabra była. Jak porozklejałem model to miałem je wyrzucić i dać ogniwkowe trumpetera i przy okazji nowe koła, ale koła okazały się być za duże a gąsienice przy malowaniu metalizerem MM zaczęły pękać, nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło. Chiński plastik nie wytrzymał i w tym momencie doszło do mnie, że to jednak dobrze, że nasi skośnoocy przyjaciele z Azji nie będą budować nam stadionów;) Koniec końców, skończyło się na tym, że musiałem przeprosić się ze starymi gąsienicami i poniekąd powielić stare błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Mi model też się podoba, niespecjalnie brudny, ale fajnie zrobiony. Najwyżej zmienił bym kolor tego brudu przy włazach na jakiś bardziej pyłopodobny, ale to szczegół i tylko moje prywatne zdanie. Widzę, że zmieniłeś(a może korzystałeś z jakiś blach?) w modelu parę szczegółów, u mnie ten BMP też leży na warszacie. Trochę żałuję, że nie zmieniłem jeszcze paru pierdół, ale w sumie nie wszystko stracone, może poprawię to i tamto ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 "Brud przy włazach" to wytarty kolor bazowy w miejscach najczęściej deptanych przez załogę podczas wchodzenia/wychodzenia z wozu z przebijającą minią i srebrnym. W modelu poprawione są peryskopy, dodane zaczepy pod belkę z tyłu, haki do mocowania liny, dorobione przewody do lamp i reflektorów, ulepszone mocowanie reflektora dowódcy, wymienione siatki nad silnikiem i wydech na autentyczne siatki i poprzeczki pod nimi (w ilości takiej samej jak w oryginale), usunięte ozdobniki z drzwi desantu i całkowicie poprawiona wieżyczka wraz z lufą i delikatnie wyrzutnią ppk Malutka, to chyba tyle:) Żadnych blaszek nie używałem, tylko własne przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 "Brud przy włazach" to wytarty kolor bazowy w miejscach najczęściej deptanych przez załogę podczas wchodzenia/wychodzenia z wozu z przebijającą minią i srebrnym. A to chyba, że tak, ja myslałem, że to wdeptane błoto, mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 "Brud przy włazach" to wytarty kolor bazowy w miejscach najczęściej deptanych przez załogę podczas wchodzenia/wychodzenia z wozu z przebijającą minią i srebrnym. A to chyba, że tak, ja myslałem, że to wdeptane błoto, mój błąd nie wiem, może na zdjęciach tego nie widać, ale w realu to jest czerwone Zgodnie z obietnicą, warunki dzisiaj dopisały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 No, No, bardzo ciekawa kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi