Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zreanimowany nieboszczyk tj. Dragon/Italeri/Zvezda wykąpany w krecie, częściowo porozklejany i zrobiony od nowa.

Parę szczegółów poprawionych, co mam nadzieję widać;)

Niestety nie mogę wrzucić zdjęć jak wyglądał wcześniej, ale w ramach rekompensaty i o ile pogoda jutro pozwoli, postaram się dac jutro bonusowe zdjęcie improwizowanego zgrupowania pancernego LWP:)

Zapraszam do oglądania.

c5fcea2050acacf2m.jpgd804cb9bad20c363m.jpg0c6d88a2ee9298f4m.jpgfeca75e1d07fcefam.jpg

1f6b318f63ca2bd6m.jpg77d69e9442881302m.jpg62296b1cf6fdef88m.jpg57009316eee80a58m.jpg6f5e0f27309a8672m.jpgdd795f08b561e7b6m.jpg

Napisano

Witam,

i znowu zrobiles fajny modelik . BRAWO !!!!!

Adam

Napisano

Z czołgowym powitaniem.

Kurcze Fajny BWP jak zwykle w twoim wydaniu precyzyjna robota. Ani trochę nie widać że to model po reanimacji. Aż się prosi trochę go pobłocić mimo że nie bardzo przepadam za babraniem.

Pozdrawiam i gratuluję.

Napisano
Super wykonanie, jak dla mnie nie wymaga przybrudzeń.

Nie słuchaj tych szatańskich podszeptów , model jest super. Niczego już nie brudź. Mam tylko jedno malusie ale: niepotrzebny zwis gąsienicy widoczny spod błotnika. Na zdjęciach w bewupach bez błotników widać, że taśma gąsienicy jest napięta.

http://data.primeportal.net/apc/sunderman/bmp-1/BMP-1rearright3.jpg

http://data3.primeportal.net/apc/azrael_raven/bmp-1/images/bmp-1_32_of_59.jpg

Model cacy. A miałeś poczekać z bewupem na mnie i mieliśmy robić razem

Napisano
Nie słuchaj tych szatańskich podszeptów .

Nie wiem dlaczego mnie cytujesz i piszesz o "sztańskich podszeptach", jeżeli wyraźnie napisałem, że nie wymaga przybrudzeń.

Napisano

Nie wiem dlaczego mnie cytujesz i piszesz o "sztańskich podszeptach", jeżeli wyraźnie napisałem, że nie wymaga przybrudzeń.

Padam na pysia i tarzam się w błocie. Przepraszam kolegę bardzo jeśli uraziłem. Faktycznie źle przeczytałem. Ale przecież my, modelarze jesteśmy weseli i przebaczamy sobie drobne pomyłki. Jeszcze raz przepraszam.

Napisano

Dzięki za wszystkie opinie, fajnie, że moje nudne jednokolorowe modele jeszcze się komuś podobywują:p

Model cacy. A miałeś poczekać z bewupem na mnie i mieliśmy robić razem

No fakt, ale wiesz jak to jest, rączki swędzą...ale nie ma tego złego, jak to mówią, jedziesz z szyłką widziałem więc może i ja się dołączę, gdyż mam ten model z blachami, tylko nie mam chęci, z drugiej strony coś się w tej materii też zmienia, Stroju pokazał mi swoją i może może;)

A z tymi gąsienicami to w ogóle makabra była. Jak porozklejałem model to miałem je wyrzucić i dać ogniwkowe trumpetera i przy okazji nowe koła, ale koła okazały się być za duże a gąsienice przy malowaniu metalizerem MM zaczęły pękać, nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło. Chiński plastik nie wytrzymał i w tym momencie doszło do mnie, że to jednak dobrze, że nasi skośnoocy przyjaciele z Azji nie będą budować nam stadionów;) Koniec końców, skończyło się na tym, że musiałem przeprosić się ze starymi gąsienicami i poniekąd powielić stare błędy.

Napisano

Mi model też się podoba, niespecjalnie brudny, ale fajnie zrobiony. Najwyżej zmienił bym kolor tego brudu przy włazach na jakiś bardziej pyłopodobny, ale to szczegół i tylko moje prywatne zdanie.

Widzę, że zmieniłeś(a może korzystałeś z jakiś blach?) w modelu parę szczegółów, u mnie ten BMP też leży na warszacie. Trochę żałuję, że nie zmieniłem jeszcze paru pierdół, ale w sumie nie wszystko stracone, może poprawię to i tamto ;-)

Napisano

"Brud przy włazach" to wytarty kolor bazowy w miejscach najczęściej deptanych przez załogę podczas wchodzenia/wychodzenia z wozu z przebijającą minią i srebrnym.

W modelu poprawione są peryskopy, dodane zaczepy pod belkę z tyłu, haki do mocowania liny, dorobione przewody do lamp i reflektorów, ulepszone mocowanie reflektora dowódcy, wymienione siatki nad silnikiem i wydech na autentyczne siatki i poprzeczki pod nimi (w ilości takiej samej jak w oryginale), usunięte ozdobniki z drzwi desantu i całkowicie poprawiona wieżyczka wraz z lufą i delikatnie wyrzutnią ppk Malutka, to chyba tyle:) Żadnych blaszek nie używałem, tylko własne przeróbki.

Napisano
"Brud przy włazach" to wytarty kolor bazowy w miejscach najczęściej deptanych przez załogę podczas wchodzenia/wychodzenia z wozu z przebijającą minią i srebrnym.

A to chyba, że tak, ja myslałem, że to wdeptane błoto, mój błąd

Napisano

A to chyba, że tak, ja myslałem, że to wdeptane błoto, mój błąd

nie wiem, może na zdjęciach tego nie widać, ale w realu to jest czerwone

Zgodnie z obietnicą, warunki dzisiaj dopisały:

1bc00d442826c3ddm.jpgc84914ca9ffd702fm.jpg