okonek Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 (edited) Czesc. Jakis czas temu bawilem sie nad fotkami mojego ostatniego modelu . Dzisiaj odnalazlem jedna z zapomnianych . Troche popracowalem no i ..... Edited February 15, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fly_jabko Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 hehe... w wannie go fociles ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fojer1 Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 no no ladnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Skubaniec...jedno z ładniejszych zdjęc modelu tego okrętu w sieci...hm..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Gdyby jeszcze były rozbijane fale na dziobie okrętu, to pomyślał bym że jest prawdziwy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted January 10, 2006 Author Share Posted January 10, 2006 (edited) Gdyby jeszcze były rozbijane fale na dziobie okrętu, to pomyślał bym że jest prawdziwy Mowisz i masz Edited February 15, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Już jest lepiej Może się i czepiam ale mogło by być trochę więcej wody przed i po bokach dziobu. A tak nawiasem to bardzo ładnie odstawiłeś okręt gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted January 10, 2006 Author Share Posted January 10, 2006 Może się i czepiam ale mogło by być trochę więcej wody przed i po bokach dziobu. No nie znam sie na tym jakiej wielkosci powinna byc ta fala ale natura nie klamie . Woda jest z prawdziwej fotki na ktorej plynie okret tego samego typu wiec powinno byc OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Ano chyba ze tak, możliwe że okręt nie płynął zbyt szybko a więc i nie rozbijał za mocno fal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted January 12, 2006 Author Share Posted January 12, 2006 .....możliwe że okręt nie płynął zbyt szybko a więc i nie rozbijał za mocno fal. Normalnie masz racje bo orginal podchodzil do portu w Kiel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 A co to za okręcik? Ruskie niszczyciele mają super linie. AWOT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Okonek, robiles to w Photoshopie, czy jakims innym Photopaint'cie? Pierwsza fotka super. Zalamujace sie fale akurat zaslonil drzewiec bandery tej jednostki, z ktorej bylo robione zdjecie. Calos wyglada monumentalnie. Natomiast co do drugiego zdjecia, to ja bym troche rozmyl ta wrstwe na ktorej jest sam okret. Fotka oryginalu robiona byla prawdopodobnie w ruchu (z jakiegos hustajacego sie pokladu) dlatego fale sa lekko rozmyte i okret zbyt mocno odcina sie od nich. Ponadto rozmiekczylbym nieco same krawedzie po masce (po samej masce zawsze zostaja lekko poszarpane farfocle), bo tez zbyt ostro odcinaja sie na tle jasnego nieba. I jeszcze rufowa czesc burty odbija lekko zoltawe swiatlo, co mogloby miec miejsce przy wschodzie lub zachodzie slonca (a na taka pore dnia nie wskazuje kolor nieba) To sa oczywiscie moje luzne medrkowania. Prawda jest taka, ze jak zbyt dobrze opracuje sie taki fotomontaz, nie bedzie widac ze to model i caly wysilek pojdzie na marne A model jest rewelacyjny i bede to powtarzal przy kazdej okazji... WARNING Wazelina detected Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted January 26, 2006 Author Share Posted January 26, 2006 Robilem to w Adobe Photo De Luxe 2.0 Nie jestem specem od takiej zabawy i fotki powstaja z nudow.Ta tez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dormitor Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Ech, kiedyś też próbowałem coś ciekawego wykrzesać ze swoich fotek, ale szkoda gadać... Właśnie mi się napatoczył jeden wytwór (czyt. potwór): Zrobione w Gimpie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts