Grzes Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Właściwie temat zawarł wszystko. Proszę o rady który z dostępnych modeli Lim-5 1:72 jest wart zakupu? Szukam czegoś do zrobienia sensownie wyglądającego modeliku. Z góry dzięki za pomoc wszelaką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Cześć. Lim-5 czyli MiG-17F chyba ten Bilek :http://www.bilekhobby.cz/katalog.htm. Ma wgłębne linie i dzieloną owiewkę. Można z niego łatwo zrobić Lim-6bis. Lim-5P czyli MiG-17PF nadal nieśmiertelny Kopro z gęstą siatką nitów i wypukłymi liniami. Może w końcu ktoś zrobi ładnego MiG-17F w 1/72 tak jak MiG-15bis z hobbyboss-a. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Dzięki Leszku!!! Teraz trzeba go gdzieś upolować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Mig-17 Bilka to wersja z małymi hamulcami aerodynamicznymi i bez dopalacza (co widać na rysunku które znajduje się na pudełku) . Błędny napis na pudełku ,,Fresco C,, oznacza wersję z dużymi hamulcami i silnik z dopalaczem. Jedyny model w 1/72 który odpowiada naszemu Lim- 5 to model Dragona Jian Ji-5 nr.katalogowy 2513-01.Opis znajdziesz w Mini Replice nr.25 Pozdrawiam. Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Czyli zostaje szukanie na Allegro bo w sklepach internetowych nie spotkałem tego MiG-a z Dragona. Licytowłem kiedyś tego z Bilka przy 50 PLN odpusciłem, poszedł za ok. 110 PLN- wariactwo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Bilkowy (eks. Dragon) MiG-17 to wersja "MIG-17" pierwsza produkowana w małych ilościach. Silnik bez dopalacza. W przeróbce modelu na wersję MiG-17F (LIM-5) praktycznie cały tył kadłuba do przeróbki. Inna średnica dyszy wylotowej i całej ostatniej sekcji kadłuba. Zupełnie inne hamulce. Reszta, bardzo ładny model. W sprzedaży spotyka się czeskiego MiG-17P również z wklęsłymi liniami podziału blach, bez nitów. Jest to przeróbka pakowana przez firmę Plastik. Do tego modelu można zakupić model czeski MIG-15 (dla kabiny i wlotu powietrza) i mamy model LIM-5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Tu zrobiony MiG-17F z Dragona : http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal6/5001-5100/gal5097_MiG-17_Mao/00.shtm A tu MiG-17PF ze starego Kopro (dla mnie najlepszy MiG-17 jakiego widziałem w 1/72): http://www.hsgalleries.com/gallery04/mig17pfym_1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Ten Dragon do którego wstawiłeś link to MiG-17 a nie -17F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Ten Dragon do którego wstawiłeś link to MiG-17 a nie -17F. Czyli w 1/72 nie ma modelu MiG-17F . Gdybym go dostał to i tak wystrugałbym z niego Lim-6bis, dorobiłbym zasobnik na spadochron, anteny pod kadłubem i Mars-2 pod skrzydłami i poleciałby na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Dzięki wszystkim za pomoc. Widzę, że łatwo nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Jeszcze nie ma Myślę że się nie mylę ale tu znajdziesz model o który mówiłem wcześniej i był opisany w Mini Replice nr.25 w malowaniu 45 LED z Modlina numer boczny 1717. http://www.modelingmadness.com/reviews/viet/thompson17f.htm Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Zauważ, że pod oznaczeniem Jian Ji-5 Dragon wypuścił dwa modele, MiG-17 i MiG-17F. Posiadam Bilkowy przepak MiG-17. Dragonowskiego MiG-17F nigdy nie spotkałem w naturze. To chińskie oznakowanie jest mylące. Wobec tego mamy jednak MiG-17F, tylko jak go zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Masz rację dwa modele ale o różnych numerach katalogowych: DML 1/72 Jian Ji-5 (MiG-17) - numer katalogowy 2512 - przepak Bilka DML 1/72 Jian Ji-5 (MiG-17F) - numer katalogowy 2513 Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 To chińskie oznakowanie jest mylące. To taki chiński 'chłit małketingowy!' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi