Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie nie ma co się sprzeczać o słowo. Polerki wówczas jeszcze nie było ale już jest, a co więcej buda siedzi już na ramie

36f490871e2d1f81.jpg

W przednich i tylnych kierunkach pomalowałem klosze i chromowane obejmy (tylne były fabrycznie czerwone). Przykleiłem przednie wkłady reflektorów, klosze przykleję na końcu bo możliwe że zrobię jeszcze imitacje żarówek Do przednich-bocznych wlotów powietrza producent dał plastikową imitację siatki (bez otworów), wywaliłem ją i wkleiłem normalną.

bf4b35ab9e528211.jpg

Jak widać na zdjęciu zacząłem już podłączać instalację wodną i elektrykę:

e9acebbe50b9f93f.jpg

Napisano

Tak sobie tu zaglądam, no i dochodzę do wniosku że mojego stanu psychicznego po obejżeniu Pańskich "szaleństw" z modelem nie da się opisać żadnymi słowami... może mam ubogie słownictwo?

Napisano

Co tu dużo pisac

Boski samochód, jak na razie kapitalne efekty prac

3mam kciuki za powodzenie dalszych prac

i kłaniam się mistrzowi

Napisano

Dzieki koledzy za komenty

Tak jakwcześniej zapowiadałem, do reflektorów wstawiłem żarówki. Także zamontowałem juz przednią szybę i troche chromów:

f5885120801afa80.jpg

d80e1d431c0beff5.jpg

f44dd6da37273abf.jpg

Trochę podłubałem w komorze silnikowej:

0f6d76c0ee9f1e99.jpg

aef4e45748fb2583.jpg

84778b417ec60009.jpg

a także pomalowałem wydech super chromem Gunze:

22e7a12b53ae0121.jpg

Napisano

Piekna cobra...czego sie nie tkniesz to zrobisz dobrze...a moze by tak zepsuc jakis model?....albo zrob juz zepsuty i zdezelowany...pozdrowionka

Napisano

Model robię bez śladów eksploatacji, to i wydechu nie będę przybrudzał. Po za tym jak widać na załączonych zdjęciach w Cobrach z jakimś tam przebiegiem wydech wygląda jak nowy:

3db282d561579fba.jpg

7a1bc32444548063.jpg

60cab400187e6c77.jpg

742ab37de90ea15e.jpg

Napisano

Silniczek pod kastą całkiem, całkiem. Po prostu przypadł mi do gustu.

• 2 weeks later...
Napisano

Dawno nic tu się nie działo, ale nie znaczy to, że przy modelu nic nie robię. Pomalowałem i zamontowałem kolumnę z kierownicą, wydech, boczne lusterko i korek wlewu paliwa.

94fbfb2de8f1b475.jpg

ce6b4ab3889ac084.jpg

7cf565573973c7c4.jpg

Także pomalowałem dach, wstawiłem tylną szybę i zastanawiam się czy nie schować go do szuflady

68473a5550be70d2.jpg

c98e01e6ea69a6ce.jpg

4d6a0df42f644d22.jpg

Napisano
zastanawiam się czy nie schować go do szuflady

I to głęboko go schowaj

P.S. Cobra finito ?

Pozdrawiam.

Napisano

P.S. Cobra finito ?

Jeszcze zostało pare pierdółek do zrobienia, no i muszę namalować tabliczki z logo.

Napisano

tornado Ten dach to ja bym schował do piwnicy żeby go przez przypadek nie odnaleźć

Piękny model i wspaniałe wykonanie!! Czekam na galerię

Pozdrawiam

Mors

Napisano

Kolor oraz sam lakier ładny, model też szkoda że bez pasów, a dach to może w ogródku lepiej zakop .

Napisano (edytowane)

Model bardzo mi się podoba i pod względem lakieru [ kolor i jakośc ] jak i to że jest świetnie złożony.

A co do dachu... zakopac w ogródku i zalac cementem by nie korciło odkopac Ten dach moim zdaniem kompletnie nie pasuje do Cobry

Edytowane przez Gość
Napisano

Kolego z pięknego miasta fliperowi chyba chodziło o białe pasy na karoserii, ale nie wiem.

Model przepiękny i nie ukrywam że chciałbym taki!