stroju Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Witam wszystkich model robi pozytywne wrażenie, słabymi punktami są łańcuchy do kul wytrawione na blaszce i... właściwie to nie wiem co jeszcze, dla mnie jest świetnie. ale co do zgodności to niech się wypowie Brathass albo Kuba lub jeszcze ktoś siedzący w temacie... a i jeszcze mogli by sobie darować te dziury w wannie kadłuba pozostałe po możliwości montażu silnika do rzeczy: coś mi tylko te fotki jakoś marnie wyszły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 słabymi punktami są łańcuchy do kul wytrawione na blaszce i... właściwie to nie wiem co jeszcze No i ten sznurek robiący za line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 No i ten sznurek robiący za line Laughing nie koniecznie, wygląda na dobry nie mechacący się..., ale przetestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Ja tam sobie sam skece liny... Kiedy start warsztatu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 Kiedy start warsztatu?? Po sesji....? jeszcze nie wiem... może nie wytrzymam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Merkava Mk IV, ACADEMY 1:35 Czyżbyś odwiedził Martolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Czyżbyś odwiedził Martolę Dokładnie, jakoś nie mogłem się powstrzymać... jeszcze nie do końca spłacona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Łańcuszki są ok, odpowiednie wygięcie każdego ogniwka i będzie git. Moim zdaniem największym nieporozumieniem jest brak faktury powierzchni antypoślizgowej. Widać Academy ma z tym problem, bo konkurencja już dawno poradziła sobie z tym. Mam nadzieję, że dasz radę z tym, bo do tej pory próby forumowiczów z odtworzeniem tej faktury wypadają słabiutko. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Mam nadzieję, że sobie z tym poradzisz, bo do tej pory próby forumowiczów z odtworzeniem tej faktury wypadają słabiutko. Pracuję nad tym, na razie szukam idealnego materiału, dobry byłby korund o ziarnach 80-100 mikronów ale są problemy z dostaniem tego w małych ilościach (sprzedają to na tony..., trzeba by może mieć jakiś znajomy warsztat z piaskowaniem...), na Armoramie widziałem że gość robił to jakąś cudowną farbą antypoślizgową do glazury, ale na razie nie widziałem tego w Polsce, poeksperymentuję jeszcze z czymś innym co wyda się obiecujące... jak się nie uda znaleźć czego co by przyzwoicie wyglądało to se daruję tą fakturę, ale na razie mam kilka pomysłów, będę informował i pokazywał co mi się udaje działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 ale na razie nie widziałem tego w Polsce chyba słabo szukałem..., dziś w necie wyszperałem kto sprzedaje w Polsce farby tej firmy, dostępne są w spreju: napisali na stronce że można nabyć w Catoramie, będę musiał tego poszukać... bo w relacji z Armoramy widać że da się osiągnąć świetne efekty przy małym wysiłku: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=133971&page=1 zobaczymy ile to będzie kosztować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Bardzo ciekawy patent. Czekam z niecierpliwością na wyniki eksperymentu (i chyba nie tylko ja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 A ja takie pytanie mam. Jaka jest cena tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 A ja takie pytanie mam. Jaka jest cena tego modelu? Wystarczy sprawdzić w dowolnym sklepie internetowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 Dziś odbyłem wycieczkę po sklepach..., zmarzłem, zmokłem ale w końcu w Castoramie znalazłem te farby antypoślizgowe, wszystkie 3 kolory (czarny, żółty i bezbarwny), po 56zł za spray 500ml, trochę dużo..., ale na podstawie próbek tej farby na wieczku stwierdziłem że idealnie się nadaje na Merkavy, odpowiednio drobne ziarenka, trochę różnorodne, ogólnie świetnie, zaryzykuję kupno tego preparatu, starczy na kilkanaście Merkav , kupię chyba ten bezbarwny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Co do zgodności z oryginałem, to model Legenda jest odpowiedniejszy, model Academy jerst o 0,5 cm za długi, łańcuszki przy tej skali to hmm, nieporozumienie, a i kolo napinające skopane, no i za dużo gniazd mocujących do anten( widac, że inspirację do modelu czerpali z prototypu) Ale po za tym model wart polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Od kiedy Academy dodaje blaszki ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi