okonek Napisano 30 Stycznia 2006 Share Napisano 30 Stycznia 2006 Czesc. No to stalo sie . Musze to zrobic, bo inaczej nigdy sie za to nie wezme Od pewnego czasu chodzi mi po glowie dioramka morska w skali 1/700, przedstawiajaca flote rosyjska w czasie demonstracji sily na Atlantyku. Ilosc okretow jeszcze nie ustalona do konca, ale bedzie ich gdzies pomiedzy 8 do 10-iu. Relacje, w stylu Mundka z KW, bede prowadzil pojedynczo dla kazdego okretu, a potem polacze to w calosc. Ze wzgledu na rotacje okretow we flocie rosyjskiej pomiedzy flotami, w przedstawionej sytuacji wezma udzial zarowno okrety floty polnocnej jak i Morza Czarnego. Podwodniaki raczej wykluczam, ale kto wie? Na razie skompletowalem model i blachy dla jednego okretu i to trzeciego pod wzgledem wielkosci na dioramie. Drugi czeka na blachy, a kolejne dwa sa juz w planie zakupu. Jaki to okret, wyda sie juz niedlugo. Jesli macie jakies fotki z flota rosyjska na morzu, to chetnie lykne. Dla zobrazowania o co mi chodzi pokazuje pare fotek, ktore juz posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Lutego 2006 Share Napisano 9 Lutego 2006 No to stalo sie . Musze to zrobic, bo inaczej nigdy sie za to nie wezme I jak tam? Zabrałeś się za to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Lutego 2006 Autor Share Napisano 9 Lutego 2006 Jeszcze nie ale doslownie pare minut temu dokupilem kolejne dwa elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 Na razie wstrzymuje prace na rzecz modeli pelnokadlubowych. Pierwsza relacja obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 Czesc.No to stalo sie . Musze to zrobic, bo inaczej nigdy sie za to nie wezme Od pewnego czasu chodzi mi po glowie dioramka morska w skali 1/700, przedstawiajaca flote rosyjska w czasie demonstracji sily na Atlantyku. Khehe, a znajac Twoja pieczolowitosc i dokladnosc, diorame ujrzymy za jakies 7-8 lat To bedzie dluuugie oczekiwanie... W kazdym razie wykupilem juz miejscowkie w pierwszym rzedzie, zamowilem 10 hektolitrow piwa, 18 ton chipsow i dwie wywrotki popcornu, wiec siadam i zaczynam ogladac. A ta relacje pelnokadlubowego niszczyciela traktuje jako reklame przed seansem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Lutego 2006 Autor Share Napisano 28 Lutego 2006 [ A ta relacje pelnokadlubowego niszczyciela traktuje jako reklame przed seansem Krazownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Lutego 2006 Autor Share Napisano 28 Lutego 2006 Khehe, a znajac Twoja pieczolowitosc i dokladnosc, diorame ujrzymy za jakies 7-8 lat . Kurde lepiej nie Ale co do samej dioramy to ostatnio chodzi mi po glowie cos w skali 1/350. Z rosyjskich modeli w tym wymiarze dostepny jest Sovremenny z Trumpka i MHM oraz Kursk z Zwezdy i Revella . Zwezda wydala juz kolejne dwa - Alfe i K-141 a juz niedlugo Thypon Na razie chodzi mi po glowie pomysl z pierwszymi dwoma zatytulowany ostatni rejs. Kursk wychodzi w morze a niszczyciel plynie w kierunku portu. Mial byc modernizowany ale go w koncu pocieli. Co do Kurska to wiemy o co chodzi. Pewnie nie bylo to mozliwe bo czas by sie nie zgadzal ale co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Marca 2006 Autor Share Napisano 19 Marca 2006 (edytowane) Grzegorz jeszcze jedna taka fotka i nie bede wiedzial co mam robic Kurna wymiata wszystkie jakie do tej pory widzialem . Czy mozesz sie dowiedziec czegos o tym zaopatrzeniowcu Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 Spróbuje...Hm...Muszę sobie przypomnieć, w związku, z którym okrętem ją (fotografię...) dostałem...Ale kołomyja...hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 No dobra...hihihihi masz... "Танкер снабжения кораблей проекта 1559" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Marca 2006 Autor Share Napisano 19 Marca 2006 To jest szybkosc http://rusarmy.com/photo/vmf0/kso_pr_1559b/kso_pr_1559b%20001.jpg http://rusarmy.com/photo/vmf0/kso_pr_1559b/kso_pr_1559b%20002.jpg http://www.rusarmy.com/vmf/images/kso_pr_1559.b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 Mówisz, i masz...hihihihi Czasami sie udaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Marca 2006 Autor Share Napisano 19 Marca 2006 Grzesiu dzieki wielkie . Teraz wiem czego szukac. Dioramka powstanie oczywiscie ( czas nieokreslony jeszcze ) przy uzyciu modeli z pewnej innej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Listopada 2006 Autor Share Napisano 2 Listopada 2006 Koledzy pokazuja w dziale 1:1 jakies maluchy wiec jak pokaze cos konkretnego bo pasuje pod moje plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Listopada 2006 Share Napisano 2 Listopada 2006 Coś poucinało na tych fotkach. Raczej dwa lotniskowce z transportowcem w morze by nie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Listopada 2006 Autor Share Napisano 2 Listopada 2006 (edytowane) Coś poucinało na tych fotkach. Raczej dwa lotniskowce z transportowcem w morze by nie wyszły. Prawdopodobnie masz racje Wojtku ale w/g mnie brakuje tylko jednego okretu. Fotka zostala zrobiona chyba w czasie jedynego wspolnego rejsu obu jednostek pod koniec lat 70-ych razem z nowo wprowadzonym do sluzby okretem transportowo-desantowy typu 1174 Iwan Rogow, z ktorym utwozyly bardzo silny zespol desantowy. Razem przeprowadzily cwiczenia desantowe przy wybrzezach polnocnej Afryki, gdzie to grupa lotnicza z Kiev-a wspomagala dzialania desantu a Minsk stanowil oslone przeciwpodwodna sil desantu. Bylo nie bylo wspanialy widoczek Edytowane 3 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Listopada 2006 Share Napisano 2 Listopada 2006 Koledzy pokazuja w dziale 1:1 jakies maluchy wiec jak pokaze cos konkretnego bo pasuje pod moje plany mniam mniam, narobiłeś apetytu, przy Twoim tempie pewnie niedługo coś z tego fragmentu dioramki zobaczymy pozdrowionka, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Listopada 2006 Share Napisano 2 Listopada 2006 Jedrek - trzeba wrzucic okonkowi desantowego Typhoona projekt 717 - to sie moze troche opanuje okonek - foty fajne - ale jakos tak mi malo naturalnie wygladaja - moze to tylko falszywy alarm. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Listopada 2006 Autor Share Napisano 2 Listopada 2006 jakos tak mi malo naturalnie wygladaja Tez tak pomyslalem gdy zobaczylem jedna z nich ale po odnalezieniu drugiej jakos nie chce mi sie wierzyc aby ktos zadawal sobie tyle trudu. Te same okrety i to same ustawienie. Jeden daje troche szybciej ale to wlasnie jest w tych fotkach ciekawe bo mozna porownac slady wodne tego samego kadluba przy roznych pretkosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Listopada 2006 Share Napisano 3 Listopada 2006 Jedrek - trzeba wrzucic okonkowi desantowego Typhoona projekt 717 - to sie moze troche opanuje e tam.. nie chcę by się opanowywał bo jest na co popatrzeć i podejrzeć co nieco można (sam mam w magazynku i Kuzniecowa i Minska i.... będę miał na kim się wzorować ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Listopada 2006 Autor Share Napisano 3 Listopada 2006 Daleka droga do konca projektu ale pierwsze obrazki juz po glowie chodza jak to wszystko bedzie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 Jak patrzę na tę zajawkę dioramki, to jednak brakuje Ci jakiegoś nie-wojownika do kolekcji. Fajnie prezentowałyby się okręty w towarzystwie któregoś ze statków zaopatrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Listopada 2006 Autor Share Napisano 4 Listopada 2006 Pewnie bedzie i taki musial pojawic sie na dioramce ale ...... nikt go nie robi i nie wiem czy nie bede musial sam go wyciachac Jak bym mial plany to mozna by juz powoli o tym myslec co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Listopada 2006 Autor Share Napisano 4 Listopada 2006 A i zanim sie PKD4GA spyta na jakiej focie sie wzorowalem to juz lepiej sam ja pokaze bo nie mam co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi