Moses Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Z prostej przyczyny. Zasięg, moc oraz zasilanie. Atutem M134 jest szybkostrzelność oraz celność. Jednakże jest to tylko nadal 7.62. Nabój półcalowy ma o wiele większą moc, co się przekłada oprócz na zasięg np na zużycie amunicji. Kolejną kwestią jest to że M134 jest zasilany elektrycznie z układów maszyny, więc w przypadku uszkodzenia elektryki lub zestrzelenia śmigłowca broń ta staje się bezużyteczna. Przez to np po zastrzeleniu Super 64 w somalii Shughart i Gordon nie mogli skorzystać z pokładowej broni maszyny Duranta. Gdyby były tam zamontowane M2 może inaczej by się sprawy potoczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Myślę, że kolega autor spokojnie przyswoi sobie wszelkie uwagi i przy następnych będzie się starał jeszcze lepiej zrobić czy to modele czy nawet dioramy. Ze swojej strony muszę pogratulować, bo on ma już zrobiony kolejny model. Zawsze to następny do przodu, a nie ma większej przyjemności z budowy jak samo klejenie i kończenie modeli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2010 Dziękuję bardzo. Wziołem sobie do serca cenne uwagi i jak widać w moich pracach darowałem sobie dioramki zadowalając sie samymi podstawkami pod modele. Pozdrawiam wszystkich serdelecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 UH-60 taka mała literówka:P:P czep sie tramwaja:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi