koksik750 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Zacząłem ten projekt jakieś dwa tygodnie temu, miałem pokazać ukończony, ale nie mogłem się powstrzymać i oto Evo z filmu Tokyo Drift z APR Widebody: Modyfikacje objęły przednie nadkola, tylne drzwi oraz tylne nadkola. Zostały poszerzone o 2mm co praktycznie odpowiada poszerzeniom w oryginale po obliczeniu skali: Przedni i tylny zderzak również zmodyfikowane Więcej zdjęć jeszcze dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 fajnie to wyglada. a skad kalki wezmiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Kalki mam z modelu evo tokyo drift firmy AMT, a część których nie mam, wydrukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Czerwca 2009 Super Moderator Share Napisano 9 Czerwca 2009 część których nie mam, wydrukujeNa jakiej drukarce drukujesz? Laser, plujka czy dajesz gdzieś profesjonalnie do wydruku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Dokładnie mówiąc, to komuś zlecę wydrukowanie takich kalek :P poza tym główne kalki z grafiką mam. Chodzi mi o niektóre loga firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat3ush Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 koksik750 już nie mogę się doczekać efektu finalnego Jak każdy z twoich modeli superancki, tego nissana R34 możesz zrobić tak jak nowej części szybkich i wściekłych super kolekcja by z tego wyszła :P Ahh rozmarzyłem się Zasiadam na widowni i czekam na efekty, a jestem przekonany że będzie gruuuubo Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Czekam na żywiczny trasnkit do nissana 350z z tego samego filmu, więc to będzie prawdopodobnie następny projekt do kolekcji. Myślę też na skyline r33 ( scena gdy Han driftuje wokół r33 z dwoma laskami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Szykuje się kolejny oszałamiający model Będę zaglądał do tego tematu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Fajny model wyjdzie. A ja mysle ze mojego mustanga zrobie również z filmu tokio drift ale to inny model więc taki sam niebędzie ale to może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Dobry, porządny projekt czekam na konkrety chociaż już teraz jest interesująco. A co do R33 z Tokyo, sam o nim myśle , bardzo ładny samochodzik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Jeszcze ostatnie szlify i ostatnia finalna warstwa podkładu i pokaże całą gotową karoserię. fliper - masz może jakieś zdjęcia tego r33? wiem, że to jest auto prywatne i było w japońskich magazynach tuningowych ale jakoś nie mogę znaleźć w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Karoseria gotowa na ostateczną warstwę podkładu. Tylni zderzak prawie skończony: Przedni zderzak i progi zrobione od podstaw: Tylny zderzak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Trzymam kciuki, bo bardzo podoba mi się wersja do której dążysz Postęp prac... podziwiam za te modyfikacje Ja jeszcze nie czuję się na siłach, żeby kasty tak przerabiać koksik750 gdzie drukujesz kalki?? Jeżeli by dało się podłączyć do zamówienia to przydały by mi się kalki do Gallardo, bo mam problemy z ich wydrukowaniem we własnym zakresie :( Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 3mam kciuki za ten projekt Jako fan serii Fast & Furious liczę na wspaniałego Lancer'a. Sam planuję wykonac Dodge Charger RT Dom'a Torreto i będę na pewno śledził ten warsztat Jeszcze raz powodzenia. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 ja tez będę tego dodga robił tylko ciężko go zdobyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 ja tez będę tego dodga robił tylko ciężko go zdobyć Dodge Charger R/T 1970 : http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=15531 No widzę, że mamy podobny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Ten z strony to metalowy. Ja wogle uwielbiam Musce Cary niema lepszych samochodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Na ebayu amerykańskim jest od grona muscle carów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Fajny tjunkngowany misiek tak patrzę i widzę że połączenie zderzaka z błotnikiem ciut sie różni (moze to wina zdjecia, jest pod innym kątem) tak zostanie czy bedzie przerobione Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 W sumie miałem nie poprawiać, ale skoro zauważyłeś...5 minut roboty i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 No to czekamy na następne postępy w pracach Sorki za taki mały OT. Moim zdaniem od biedy może byc charger z metalową budą. Gdyż w wersji z Fast & Furious [2009] zmiany samej budy są niewielkie i raczej skuszę się na metalowca. http://www.szybcyiwsciekli24.pl/readarticle.php?article_id=38 Zmienic kolor na czarny mat i dodac siatkę zamiast grilla to nie będzie duży problem. Trudności sprawic może wycięcie otworu w masce. Reszta zmian to wnętrze. Jak skończę Astrę i Mustanga zabieram się za Chargera R/T w wersji F&F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Ja jednak bym kupił model revella..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 był na allegro ale przegrałem w ostatniej chwili aukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Spróbuje oczywiście sprowadzic jakoś najpierw model Revella, jak nie przez sklep to alledrogo lub ebay. W ostateczności metalowiec. Koksik mam pytanko: Czy będziesz dorabiac instalacje podtlenku azotu do silnika? I we wnętrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Nie mam żadnych fot z podtlenkiem azotu. Na pewno będzie w 350z z tokio drift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi