adizxr Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Witam. może ktoś z was poratuje mnie skanem instrukcji do blaszki fototrawionej O.R.P Orzeł.Zamówiłem blaszke z Wcm-u dostałem zestawik ale bez instrukcji i mam problem.Pozdrawiam Adi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Poszło na maila. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Pan Marek to bardzo pomocny forumowicz.Jestem bardzo wdzięczny za pomoc.Dziękuujję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Pan Marek Marek Mam tylko nadzieje, że pojawią się jakieś nowe relacje na forum. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Mam tylko nadzieje, że pojawią się jakieś nowe relacje na forum. Marek Ja też mam nadzieję i przyłączam się do prośby "Pana Marka" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Obecnie pracuje nad typem II D U-141 w pięknym dwubarwnym kamuflażu.Na pewno pojawi się w dziale "Galerie". Swoją drogą to zastanawia mnie postawa WCM-u, dwa razy meilowałem do nich w zeszłym i na początku tego tygodnia z prośbą o dosłanie instrukcji bądz skan, ale niestety zadnej odpowiedzi nie uzyskałem.a szkoda.Gdyby nie pomoc Marka to miał bym problem.Jeszcze raz dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Obecnie pracuje nad typem II D U-141 w pięknym dwubarwnym kamuflażu.Na pewno pojawi się w dziale "Galerie". szkoda, że nie ma warsztatu, ale nic to, może następnym razem Swoją drogą to zastanawia mnie postawa WCM-u, dwa razy meilowałem do nich w zeszłym i na początku tego tygodnia z prośbą o dosłanie instrukcji bądz skan, ale niestety zadnej odpowiedzi nie uzyskałem.a szkoda. ot mentalnośc polskich producentów ja z kolei słyszałem, że z Revell'a odpisują. Nawet gdzieś tu wyczytałem, że komuś zniszczyła się instrukcja do modelu, a na necie nie było, to mu Revell przysłał (nie pamiętam tylko czy w PDF czy pocztą)...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Marek, czy posiadanie przez ciebie instrukcji blachy oznacza ze w swoich zbiorach masz juz wykonanego Orła?Jeśli tak to chętnie bym obejrzał, na necie niestety nie ma za wiele wykonanych modeli Orła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Oj nie. Orzeł grzecznie czeka w Kolejce Modeli do Zrobienia Kiedyśtam. Ale faktycznie - jest to mało popularny model. Kiedyś w Model Hobby wydawanym przez Mirage wydrukowano fotki konwersji Orła na holenderskiego O-19 bądź O-23. Poza tym czy ktoś wie jak wyglądały rufowe wyrzutnie torpedowe Orła? Z grubsza wiadomo jak wyglądały oba okręty, ale ten jeden szczegół nie daje mi spokoju. Mirage wymyślił osobne wgłębienia dla poszczególnych rur, zaś na fotkach stoczniowych Orła widać miejsca przygotowane na prostokątne klapy (takie jak na fotkach quasi-siostrzanych holenderskich ponorek). Obecnie pracuje nad typem II D U-141 w pięknym dwubarwnym kamuflażu. Jak w końcu rozwiązałeś sprawę otworów przelewowych? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Faktycznie na zdjęciach wyraźnie widać prostokątne wnęki, i wygląda to na to ze zestaw Mirage ma błąd. ale 100%pewności nie mam. A co do otworów przelewowych to zastosowałem metodę "tłoczenia" wykonałem proste narzędzie którym nanosiłem otwory.Niestety spodziewałem sie lepszego efektu ale i tak jest o wiele lepiej niż seryjnie zestawowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 A co do otworów przelewowych to zastosowałem metodę "tłoczenia" wykonałem proste narzędzie którym nanosiłem otwory.Niestety spodziewałem sie lepszego efektu ale i tak jest o wiele lepiej niż seryjnie zestawowo. A można zobaczyć to na fotce? Mam trochę ponorek 1:400 w kolejce i większość z nich nie ma prostokątnych otworów tak jak Lira. Dlatego rozglądam się za sposobem na imitację otworów różnych kształtów. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Wyszlifowane stare skalpele do rozmiarów prostokątnych otworów.Banalna sprawa, naciska sie i zostawia "stempel" w tworzywie.Największym problemem jest idelanie równe ich umiejscowienie;)Powiem tak: szukam doskonalszej metody;) By gabels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Hmm... patent wydaje się być ciekawym. Zwłaszcza gdyby uzupełnić go o kawałki blaszki przyklejone taśmą do modelu aby otwory prowadziły się jak należy, czyli równo i prosto. Dzięki! Chętnie pooglądam rezultat w galerii. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi