Dumo Napisano 1 Lutego 2010 Autor Share Napisano 1 Lutego 2010 Trudno poszło, zakryję czymś, nie ma co się nadmiernie martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Płukanka.... czyli pierwszy wash z głowy... Tym razem wykorzystałem farby Van Dyck'a olejne permanentne. Pierwsza warstwa mocno rozcieńczona lekko kryjąca, następna będzie mocniejsza brązowa. Na razie wygląda to tak... koła już wklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 ta pierwsza warstwa to chyba zupelnie niepotrzebna bo jest po prostu wogole niewidoczna ;) daj mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Widać widać ale fotki wyszły nie halo.... jutro się za niego biore dokumentnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 a kiedy bedzie w galerii pozny tygrys dragonowy? bo chetnie bym sobie poogladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 Będzie dopiero jak go dokończę musze jeszcze raz go spigmentować bo na razie wszystko mi zanikło i standardowo dioramke wykonać. Nowe foty tigerka, tym razem robione z fleszem i jakoś mi sie bardziej podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Witam. Przegladam tak twoj warszt i widze ze nie wspomniales nic o lakierze. Gdybys mogl napisac to napisz w ktorym etapie go nakladales i czy jeszcze zamierzasz na koniec ? Powodzenia w dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Bardzo ładny model Tylko nie pasuje mi ten worek z piskiem z tyłu czołgu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 Na razie tylko użyłem sidoluxu żeby washa zrobić. Po tym zalakieruję go mocnym świecącym lakierem samochodowym (akrylowym) to tylko i wyłącznie dla wzmocnienia, a następnie vallejo lakier matowy lub satynowy z tym jeszcze muszę pomyśleć. Później pigmenciki i wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 noo, juz jest niezle utytłany, ladnie idzie, ten wozer faktycznie tak troche niespodziewanie tam ;P i zasłania siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Jeszcze drut kolczasty na burty i będzie fajnie się prezentował Oczywiście to tylko mój wymysł bo inwencja należy do twórcy tej poczwarki. Sam model fajnie się prezentuje ale tak jak inni uczepie się worka, który jest mało plastyczny. Może go jakoś lekko podrasuj żeby lepiej wyglądał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 Właśnie tak się zastanawiam jak go pomalować bo na razie jest bazowo malnięty.... Pokminie zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Ten worek i te szmaty pasują do Tygrysa jak pięść do oka. Dumo jak lubisz takie śmieci to zrób jakiegoś StuG-a albo jakąś pokrakę aliancką. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Sebastian ma rację,szczególnie szmata na wieży i ten nieszczęsny worek,lipnie to wygląda.Tygrysek coraz fajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 A widzicie dla was nie pasi a dla mnie to smaczek, nie lubię pustych czołgów, a modelarstwo polega na kombinowaniu a nie tylko na zbudowaniu epokowej maszyny. A z tym workiem przesadziłem to akurat wiem, napatoczył mi się w trakcie budowy Właśnie kombinuję jak mu nadać kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Worek pomalowany whatering gdzie nie gdzie poprawiony. Jeszcze zostało parę poprawek na wydechu, co nie co rozjaśnić i pod lakier. Fotki specjalnie mocno skontrastowane, żeby była walorka widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 I odcisk palucha na numerze na wieży ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 I odcisk palucha na numerze na wieży ;) To tak dla rozpoznania, że jego. Ciekawie, tylko ten worek nie pasuje o czym juz pisali inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Aaaaa błąd to nie odcisk palca tylko pociągnięcia pędzla jak robiłem odpryski na zielonej farbie, troszeczkę bardziej się pociągło rozpuszczalnikiem i tak zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Tygrysek na wykończeniu, wczoraj pryśnięty grubą warstwą lakieru samochodowego, przez noc doszło, teraz można nic rzucać i mu się nic nie stanie. Chwilowo nie mam lakieru matowego dlatego nie mogę go dokończyć. Powoli zaczynam kminić czym zrobić brudzing, albo pastele albo prawdziwa ziemia bo z pigmentami mam niejakie problemy... Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Jakaś dioramka będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Będzie podstawka podobna do tej, na której stoi T-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 tez łąka kwiecista? przydałaby sie jakas terenowa podstawka bardziej;P w stylu Mirka. No efekciarski jest skubaniec tylko ten worek nie pasuje;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 A może zamiast wora dasz kolejną szmate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Bez przesady, już dwie plandeki siedzą na nim.... hmmm Zapiaszczę na koniec pigmentem co najwyżej no oderwać nie mogę bo pod spodem nie malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi