skala72 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Zdjęcia wieży samochodu pancernego BA-10, która znajduje się na terenie jednostki Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej w Białymstoku obok samochodu FAI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 skala72 mają tam jeszcze więcej takich skarbów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Szkoda ,że taki zabytki nie są umieszczane w muzeach tylko "dawana na pożarcie naturze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 skala72 mają tam jeszcze więcej takich skarbów? Są tam jeszcze armaty i lufy do armat, tyle zauważyłem. Część widać przy wieży do BA-10. Szkoda ,że taki zabytki nie są umieszczane w muzeach tylko "dawana na pożarcie naturze". Nie jest źle, prawdopodobnie będą restaurowane, jednak daty nie znam - kasa. Co do muzeów, to może lepiej, że są w jednostce, może się zdarzyć, że dziwnym trafem przedmioty tej klasy giną. Można je zobaczyć po wcześniejszym umówieniu się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Gładkolufowe działo w tym BA-10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Gładkolufowe działo w tym BA-10 ? Nie, lufa jest gwintowana, ale było tak idiotyczne zdjęcie, że nie mogłem zrobić zdjęcie gwintu. teraz jadę pod Warszawę, gdzieś koło Tarchomina jest złomowisko i są tam czołgi, działa oraz transportery, również z II W.Ś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 skala72 jak znajdziesz to złomowisko to daj na nie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Będą fotki o ile jakiś piesio mnie nie rozszarpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Dzięki za foty, mam taki model do sklejenia więc się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 A w jakiej skali będziesz robił, ja polecam model ze Zvezdy 1/35 no i oczywiście UM, ale trzeba go trochę poprzerabiać, np. drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Właśnie mam Zvezdy w skali 1/35. :: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 Bardzo fajny model, czekam na niego, mam już BA-3. Tu jest stronka ze zdjęciami i rysunkami technicznymi prawie wszystkich pancernych pojazdów RKKA: http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi