blezor Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Witam. Robie wlasnie tego UAZ-a. Slaby model, duzo brakow i krzywizn. Chcialem kupic inny model, ale nie bylo na skladzie, wiec na bazie tego cos zmienie . Bedzie to model z dachem, i chce zeby byl wojskowy. Prosba do was: szukalem i nic nie moge znalesc, potrzebuje info lub foto jak wygladaly wojskowe takie UAZ-y. Milicja miala takie, byly ciemne z bialym pasem i napisem "milicja". Jak to bylo w wojsku? Jak byly malowane i czy cos bylo na boku napisane? No dobra biore sie dalej do roboty. Ktos takiego juz robil ? PS. zapraszam do "moje wszystkie T34, takze skala 1:72 w dziale galerie, oraz do "wszyscy z wozu" na dioramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 W wojsku były malowane kolorem ogólnowojskowym - czyli coś coś przypominało kaki i lub zielony. Część miała wielokolorowe kamo, ale to rzadka sprawa i trzeba trafić fotkę konkretnego egzemplarza aby go zrobić. Były jeszcze Uazy w służbie WOP - kolor khaki i zielony pas dookoła z dużym napisem WOP na przednich drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Rzuciłeś okiem, chociażby tutaj: viewtopic.php?t=787 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Kopałem się z nim kiedyś przerabiając na Rd-115ZT/E - nigdy więcej! No a przy okazji powodzenia "na budowie" i samozaparcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 Widzialem te warianty. Dzieki za odpowiedzi. A tak na marginesie, to naprawde duzo samozaparcia trzeba bedzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Witam ponownie. Ciagle mecze tego mojego UAZa . Ciezki model, i wychodzi mi coraz gorzej . Zrobilem srodek, skleilem dach, ale wypadl mi z reki i poodklejaly sie siedzenia i trzeba bylo dach zrywac ! Tak jak radzil "sokol"bede malowal kolorem ogolnowojskowym . Czcialbym zrobic walsnie takiego z zielonym pasem i napisem WOP(co to znaczy? ), ale nigdzie nie moge znalesc fotki z takim wlasnie. Musialem wydlubac z tylu na szmacie okno, bo nie bylo, no i krechy imitujace czesc otwierana szmaty . Narazie wyglada to tak, ide sie meczyc dalej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Witam, WOP-Wojska Ochrony Pogranicza. Mam w poczekalni w 1/35, mam zamiar zrobić go jako MO. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Witam ponownie. Mecze tego Uaza i mecze . Strasznie ciezki model. Juz poskladany, pomalowany i teraz wszystko powylazilo jak jest naprawde, a jest nie ciekawie . Wiec postanowilem go porzadnie wybrudzic zeby zaslonic niedociagniecia . Pierwszy raz bawilem sie w brudzenie czegos tak malego. Zobaczcie jak to wyszlo, i moze jakies uwagi co zmienic. Chcialem zrobic polskie tablice rejestracyjne, ciezka sprawa. Cos tam kolorowalem, ale i tak nie do konca to jest to co chcialem. Mam pytanie, czy mozna gdzies kupic kalki z polskimi tablicami rejestracyjnymi na modele 1:72 i 1:87 . w niemczech widzialem takie kalki ale z niemieckimi modelami, do wyboru z jakiego chciales miasta, a czy jest taka mozliwosc kupienia u nas naszych tablic ? Pytam bo lubie jak w modelu jest duzo szczegolow. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi