Jendrass1 Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Kapitalna robota ! Jeśli możesz kup sobie najnowsze Militaria XX wieku, obszerny artykuł o obronie plot Modlina, dużo zdjęć, które mogą Cię zainteresować. Czy mi się wydaje, czy na 3 zdjęciu nóżki łapacza łusek (ta rura) są krzywo ? Cytuj
Gerd Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Napisano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) jaka jest średnica kółek ?? 24mm kup sobie najnowsze Militaria XX wieku Na pewno, się tym zainteresuję. Czy mi się wydaje, czy na 3 zdjęciu nóżki łapacza łusek (ta rura) są krzywo ? Zdaje Ci się, wszystko połapane Maskolem dlatego takie koślawe. Wspominane już moduły robocze: właśnie cię znienawidziłem... Dzięki, Całość pokryta Surfacerem zaraz przed malowaniem: Na wakacjach udało się osobistycznie spotkać Boforsa, a raczej to co z niego zostało. Trochę innego,(wesja brytyjska) ale zawsze: Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj
Jendrass1 Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Lodzio miodzio ! Dawaj go w plamy tylko kolorki dobierz ładnie! Cytuj
Wicio1d Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Czesc zdjec mi sie nie otwiera, szkoda. to pewnie przez to ze pisze z wegier. kapitalna robota, pozdrawiam z Sopron ;) Cytuj
Gerd Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Napisano 16 Sierpnia 2009 Dawaj go w plamy Niestety, armata fabryczna będzie nudnie zielona, doczytałem się, że malowanie zakładlowe było jednolite. nawet jesli się mylę to już i tak za późno... Do wykonanie przy samej armacie zostało jeszcze lekkie kurzenie kół i podwozia, trochę delikatej kosmetyki. Z poważnych prac to dioramka - podstawka. Pasowało by dorzucić jakąś figurkę, może dwie...? Cytuj
Jendrass1 Napisano 16 Sierpnia 2009 Napisano 16 Sierpnia 2009 Piękna rzecz Gerd ! Dobrze zobaczyć tak wypieszczony model. Co do malowania to zielona barwa była standardem malowania sprzętu w fabrykach, 7TP, TKS też tak malowano. Szkoda, że nie zdecydowałeś się na kamo, to by dodało drapieżnego charakteru. Cytuj
whiteeagle Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Generalnie - szczęka opada! Piękny model Cytuj
Gerd Napisano 6 Września 2009 Autor Napisano 6 Września 2009 W pierwotnym planie projektu Bofors "St" była jeszcze diorama. Zrobiłem nawet pewne do niej przymiarki. Jednak uznałem, że armata na nim ginie. Tym samym nastąpiła zmiana planów, ale o tym to już w Galerii: viewtopic.php?p=262210#262210 ale żeby nie było tak że "już" to może jeszcze przekonam się do tego rozwiązania i postanowiłem ostatecznie wątku nie zamykać. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi