Meksyk89 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Z miłą chęcią przyłączam się do projektu Barwy Forum 2. Jako, że straciłem wszelkie chęci do pantery biorę się za takiego jagdtigera. In-box macie tutaj ----> viewtopic.php?t=13800 Malowanie takie: Liczę na waszą pomoc i dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Kibicuję! Czy aluminiowa lufa, którą prezentujesz w in-box'ie jest w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Tak jest w zestawie, dodatkowo są metalowe szekle, liny i 2 blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Jak mi się podobają Jagdtigery, powodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 To fakt, ze zarówno Tygrysy Królewskie, jak również Jaghttigery to mastodonty i robią niesamowite wrażenia na półkach modelarzy. Ja właśnie "choruję" na taką wersję, którą masz - z podwoziem Porsche'go. Pozdrawiam i czekam na relacje z budoiwy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Zapomniałem, że mam do tego zestawu figurantów One pewnie będą z tego wszystkiego najtrudniejsze ale pożyjemy zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Mam pytanie na instrukcji każą kłaść zimmerit... Wydaje mi się, że nie wszzystkie jagdtigery porsche miały zimmerit , jeśli się mylę to mnie poprawcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Tylko jeden Jagdtiger porshe niemiał zimmeritu. Nosił on numer 314. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Na pewno ten jeden nie miał. Być może nawet 3 z 4 wyprodukowanych we wrześniu 44 nie miały zimmeritu, ale nie jestem w stanie tego poprzeć materiałem zdjęciowym. W każdym razie - 314 na pewno (w Militariach na planszy barwnej jest malowany w zielone pasy): Źródło: Militaria, Ledwoch. Obrazek podprowadzony z nPWM, mam nadzieję, że użytkownik "Modelarz" nie będzie miał za złe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 No tak natomiast na podstawie malowania jakie proponuje dragon i które ja będę wykonywał też nie widać zimmeritu więc raczej zrobie bez.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 No tak natomiast na podstawie malowania jakie proponuje dragon i które ja będę wykonywał też nie widać zimmeritu więc raczej zrobie bez.... Chcesz mieć w miarę poprawny merytorycznie model i nie poradzisz sobie z zimmeritem to zrób tą "314-tkę" nie opieraj się na przykładach malowań proponowanych w instrukcjach. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Chcesz mieć w miarę poprawny merytorycznie model i nie poradzisz sobie z zimmeritem to zrób tą "314-tkę" nie opieraj się na przykładach malowań proponowanych w instrukcjach. Popieram w pełni, model bardzo fajny, zatem szkoda go spieprzyć. Wykonanie dość popularnej, co nie znaczy, że nieciekawej 314, nie sprawi kłopotu, a będziesz miał pewność że Twój model jest zgodny z rzeczywistym pojazdem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 W takim razie biorę się za 314 Zimmerit będzie następnym razem. Aha skoro będzie 314 to już nie będą barwy forum więc niech wypowie się mod ewentualnie przeniesie wątek w inne odpowienie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi