fliper_nx Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Może chociaż z tyłu jakiś rancik ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Uważaj na tarcze hamulcowe bo są bardzo grube. Jeśli nie zamierzasz dawać blaszek to je zeszlifuj. Ja swoje zeszlifowałem tak, że zostały mi praktycznie płatki plastiku . Niestety mam takie felgi, że ledwo je widać ale może to i lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Mały up-date: Wczorajszego wieczoru wyciąłem głośniki, fabryczne są zbyt płaskie, myślę zastosować tutaj jakieś elementy ze słuchawek zamierzam wmontować, coś takiego, po drobnych przeróbkach mała prezentacja wnętrza z klatką, niestety muszę ją jeszcze raz wrzucić do zmywacza, bo zapomniałem zaszpachlować szpary podwozie, psiknięte pierwszą warstwą Flat Black z oferty sprayów firmy Deco Color Tylne zawieszenie, sklejone, czeka na podkład: Uważaj na tarcze hamulcowe bo są bardzo grube. Co do hamulców, to nawet nie są takie złe, nawet jakbym ich nie szlifował, to w tych felgach ich grubość nie byłaby widoczna. No ale ja mam zamiar wymienić w/w hamulce, również pochodzą one z Peugeota 206 WRC, i wyglądają o niebo lepiej od tych zestawowych. i drobnica która możliwie wyląduje w Suprze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Wlot bym sobie darował, ale tarcze aż się proszą o zmianę , dobrze robisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 fliper_nx wlot nawet źle nie wygląda, jak coś zapodam zdjęcie? Podwozie już gotowe, pozostaje mi już tylko zamontować pozostałe części, które są w przygotowaniu, jak również śmignąć jakiś wash. Pomalowana komora silnika: I pomalowane wnętrze: Paprochy zleciały się w w trakcie robienia zdjęć, bo tak model jest schowany w pudłeku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Powiedz mi co to za kolorek dales na klatke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Jasne, jak masz jakieś propozycje to rób odrazu fotki i wrzucaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 Powiedz mi co to za kolorek dales na klatke?? Kolorek to spray Motip'a: Chromeffect kupiłem w Praktikerze. Chociaż nie wiem czy lepszy jest z palety Deco Color. Jasne, jak masz jakieś propozycje to rób odrazu fotki i wrzucaj . Zrobiłem foty, wlotu w miejscach gdzie by mi odpowiadał: Od strony kierowcy, bądź bezpośrednio na środku. Serce Supry: Ma ktoś może, dokładne zdjęcia silnika od supry? chodzi mi o okablowanie itp. sprawy, będę bardzo wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 http://images.google.pl/images?q=supra%20engine%20foto&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_plPL317PL317&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Heh jakoś mi się tu kompletnie nie widzi ten wlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Zadnego wlotu nie dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Dokładnie, też nie widzi mi się ten wlot... A jeśli to już na środku, bo nigdzie indziej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Ten wlot daj do szuflady z częściami zapasowymi do innych modeli Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 18 Lipca 2009 Autor Share Napisano 18 Lipca 2009 Witam Dawno mnie tu nie było :/ Widzę że, nie podoba wam się wlot na suprze, postanowione nie będzie!!! wuen dzięki za podrzucenie linka z silnikiem z googla, bardziej chodziło mi konkret, gdzie zaczynają się i kończą kabelki... ...no cóż przekopię wszystkie foty może coś znajdę... porcja obiadowa zdjęć, aby zaspokoić waszą ciekawość silnik butla od Nitro, małe poprawki muszę wprowadzić, bo zbyt wcześnie ściągnąłem maski :( podwozie, większość podzespołów podwozia przymocowane jest na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 23 Lipca 2009 Autor Share Napisano 23 Lipca 2009 mały up-date: wczorajszej nocy tj. o 1:30 wyskrobałem amortyzator, jest nie skończony jeszcze,po lewej fabryczny, po prawej moja robota: Jak wam się on widzi? Przymiarka Nowy: Stary: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Jak wiesz amor składa się z 2 elementów [rurek], Twój natomiast tylko z 1 rury, może to jednak poprawisz ? Spręzyna wygląda okej, dosyć masywna ale chyba może zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 fliper_nx Wiem jak amory wyglądają, bardziej wzorowałem się na fabrycznym od modelu Sprężynę mogę jeszcze skrócić jak coś? W ostateczność mogę zakupić amory od abera, jeśli te co wykonam będą do wywalenia... Dobra, a teraz foty: części składowe: i mniej więcej jakby wyglądał w całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 I ślicznie!!! Aber się chowa!! Uruchamiaj produkcję seryjną i zakładaj do zawiechy Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 A teraz jest dobrze, podoba mi się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Amortyzator nie ma sobie równych :P Po przeczytaniu całego tematu liczę na naprawdę świetne wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam Mały up-date poglądowy znów... ... nieco rozleniwiony jestem, większość czasu również spędzam po za domem - rowerek drugie hobby + nieco wymiana podzespołów Sorry za różne odcienie tła Zaczynam powoli kończyć zabawę z amortyzatorami, na razie wszystko jest ok, dorabiane pierdółek jest wyczerpujące, ale za to jaka satysfakcja - bezcenne To dobrze że Wam się podobają zapewne z kolejnymi modelami będą co raz lepsze... amorek Pomalowany pół na pół, Pactra'mi i sprayami, a więc sprężynka standard podkład + mix czerwonych A7 i A26, na to spray bezbarwny połysk motipa. Pozostałe elementy psiknięte czarnym matt'em Deco Color Przymiarka: A doszły nowe fotele kubełkowe z Peugeota 206 WRC. Wnętrze wyrabiam zdecydowanie bardzo powoli... Mam nadzieję, że nie zanudzam moim serialem warsztatowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Spokojnie, skończysz go za jakies 327 odcinków Powodzenia w dalszej pracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Abu 327 odcinków nie przewiduje Wczoraj podgoniłem troszkę przy masce do modelu. Efekty, wykonałem wlot powietrza, co zresztą widać, załataną dziurę. Będzie bez wlotów, maska jest dosyć gruba, już szykowałem się do wykonania od podstaw, no ale to jeszcze nie na moje siły... ... może przy następnym modelu? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy mi się wydaje, że majstrowałeś też przy przednim spojlerze? Może to akurat zdjęcie pod takim kątem ale wydaje mi się, że zeszlifowałeś dolną półkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Zeszlifował I dobrze tak wygląda o wiele lepiej, tak trzymaj. To moje ulubione autko Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi