Skocz do zawartości

Toyota Supra (Aoshima) 1:24

Łukasz S.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Uważaj na tarcze hamulcowe bo są bardzo grube. Jeśli nie zamierzasz dawać blaszek to je zeszlifuj. Ja swoje zeszlifowałem tak, że zostały mi praktycznie płatki plastiku . Niestety mam takie felgi, że ledwo je widać ale może to i lepiej .

Mały up-date:

Wczorajszego wieczoru wyciąłem głośniki, fabryczne są zbyt płaskie, myślę zastosować tutaj jakieś elementy ze słuchawek

IMGP0098.jpg

zamierzam wmontować, coś takiego, po drobnych przeróbkach

zse3l.th.jpg

mała prezentacja wnętrza z klatką, niestety muszę ją jeszcze raz wrzucić do zmywacza, bo zapomniałem zaszpachlować szpary

IMGP0099.jpg

IMGP00100.jpg

podwozie, psiknięte pierwszą warstwą Flat Black z oferty sprayów firmy Deco Color

IMGP00101.jpg

Tylne zawieszenie, sklejone, czeka na podkład:

IMGP00102.jpg

IMGP00103.jpg

Uważaj na tarcze hamulcowe bo są bardzo grube.

Co do hamulców, to nawet nie są takie złe, nawet jakbym ich nie szlifował, to w tych felgach ich grubość nie byłaby widoczna.

No ale ja mam zamiar wymienić w/w hamulce, również pochodzą one z Peugeota 206 WRC, i wyglądają o niebo lepiej od tych zestawowych.

IMGP00104.jpg

i drobnica która możliwie wyląduje w Suprze...

IMGP00105.jpg

fliper_nx wlot nawet źle nie wygląda, jak coś zapodam zdjęcie?

Podwozie już gotowe, pozostaje mi już tylko zamontować pozostałe części, które są w przygotowaniu, jak również śmignąć jakiś wash.

IMGP00106.jpg

IMGP00110.jpg

Pomalowana komora silnika:

IMGP00107.jpg

I pomalowane wnętrze:

IMGP00108.jpg

IMGP00109.jpg

Paprochy zleciały się w w trakcie robienia zdjęć, bo tak model jest schowany w pudłeku.

Powiedz mi co to za kolorek dales na klatke??

Kolorek to spray Motip'a: Chromeffect kupiłem w Praktikerze. Chociaż nie wiem czy lepszy jest z palety Deco Color.

Jasne, jak masz jakieś propozycje to rób odrazu fotki i wrzucaj .

Zrobiłem foty, wlotu w miejscach gdzie by mi odpowiadał:

Od strony kierowcy, bądź bezpośrednio na środku.

IMGP00112.jpg

IMGP00111.jpg

Serce Supry:

IMGP00114.jpg

IMGP00115.jpg

IMGP00116.jpg

Ma ktoś może, dokładne zdjęcia silnika od supry? chodzi mi o okablowanie itp. sprawy, będę bardzo wdzięczny za pomoc

Witam

Dawno mnie tu nie było :/

Widzę że, nie podoba wam się wlot na suprze, postanowione nie będzie!!!

wuen dzięki za podrzucenie linka z silnikiem z googla, bardziej chodziło mi konkret, gdzie zaczynają się i kończą kabelki...

...no cóż przekopię wszystkie foty może coś znajdę...

porcja obiadowa zdjęć, aby zaspokoić waszą ciekawość

silnik

IMGP00117.jpg

butla od Nitro, małe poprawki muszę wprowadzić, bo zbyt wcześnie ściągnąłem maski :(

IMGP00118.jpg

IMGP00119.jpg

podwozie, większość podzespołów podwozia przymocowane jest na sucho

IMGP00120.jpg

IMGP00121.jpg

mały up-date:

wczorajszej nocy tj. o 1:30 wyskrobałem amortyzator, jest nie skończony jeszcze,po lewej fabryczny, po prawej moja robota:

IMGP00122.gif

Jak wam się on widzi?

Przymiarka

Nowy:

IMGP00123.gif

Stary:

IMGP00124.gif

Jak wiesz amor składa się z 2 elementów [rurek], Twój natomiast tylko z 1 rury, może to jednak poprawisz ? Spręzyna wygląda okej, dosyć masywna ale chyba może zostać.

fliper_nx Wiem jak amory wyglądają, bardziej wzorowałem się na fabrycznym od modelu

Sprężynę mogę jeszcze skrócić jak coś? W ostateczność mogę zakupić amory od abera, jeśli te co wykonam będą do wywalenia...

Dobra, a teraz foty:

części składowe:

IMGP00125.jpg

i mniej więcej jakby wyglądał w całości:

IMGP00126.jpg

Witam

Mały up-date poglądowy znów...

... nieco rozleniwiony jestem, większość czasu również spędzam po za domem - rowerek drugie hobby + nieco wymiana podzespołów

Sorry za różne odcienie tła

Zaczynam powoli kończyć zabawę z amortyzatorami, na razie wszystko jest ok, dorabiane pierdółek jest wyczerpujące, ale za to jaka satysfakcja - bezcenne

To dobrze że Wam się podobają zapewne z kolejnymi modelami będą co raz lepsze...

amorek

IMGP0127.jpg

Pomalowany pół na pół, Pactra'mi i sprayami, a więc sprężynka standard podkład + mix czerwonych A7 i A26, na to spray bezbarwny połysk motipa.

Pozostałe elementy psiknięte czarnym matt'em Deco Color

Przymiarka:

IMGP0128.jpg

A doszły nowe fotele kubełkowe z Peugeota 206 WRC.

Wnętrze wyrabiam zdecydowanie bardzo powoli...

Mam nadzieję, że nie zanudzam moim serialem warsztatowym?

Abu 327 odcinków nie przewiduje

Wczoraj podgoniłem troszkę przy masce do modelu.

IMGP00129.jpg

Efekty, wykonałem wlot powietrza, co zresztą widać, załataną dziurę. Będzie bez wlotów, maska jest dosyć gruba, już szykowałem się do wykonania od podstaw, no ale to jeszcze nie na moje siły...

... może przy następnym modelu?

Pozdro