dweler Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 witam poniewaz nie mam narazie co sklejac postanowilem zrobic maly tutek,mam nadzieje ze komus sie przyda.ten sposob na uzycie mulliputa przekazal mi reggy. potrzebujemy:zasypke dla dzieci albo jakis talk,mase milliput,kawalek rurki,pedzelek,nozyk,super glut odcinamy dwa rowne kawalki masy ugniatamy aby uzyskalo jednolity kolor rozplaszczamy kulke i dokladnie obtaczamy w talku aby nam sie nie przylepialo nastepnie walkujemy do otrzymania bardzo cieniutkiego placka oczyszczam jedna strone z talku smaruje element klejem naklejam placek masy bardzo mocno i dobrze go dociskajac nanaosze troche talku na powierzchnie koleczkiem od zapalniczki odciskam wzor w trudno dostepnych miejscach uzywam koleczka bez drucika albo blaszki o szerokisci koleczka.mozna tez kombinowac z roznym trybami i pokretlami odcinam nadmiar masy ktory wyszedl poza krawedz za pomoca nozyka wykonuje odpryski gotowa powierzchnia pytania? BRAK pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Super pokazane. Można by się kłócić co do szerokości wzoru i dokładności, ale są zdjęcia i pięknego zimmu od linijki jak i całkowitych swawoli ;) Postaram się jeszcze w lipcu pokazać inny wzór zimmeritu robiony na Panterze ausf. A z Green Stuffu. Były na forum jeszcze jakieś ładnie poradniki odnośnie robienia zimmeritu? P.S. Przenoszę do Tajników ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Można by się kłócić co do szerokości wzoru i dokładności jak tylko pokazalem jak a wzor to juz wlasna inwencja Były na forum jeszcze jakieś ładnie poradniki odnośnie robienia zimmeritu? nie spotkalem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Bardzo ciekawa lekcja, mam nadzieję, że kiedyś z niej skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Gratuluje pomysłu z tym poradnikiem za pomysł , jak dobrze pujdzie to już niedługo skorzystam z tego poradnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Super sposób!:)a jak zrobić zimmerit na pantherach?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek01 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Przyłączam się do pytania . Właśnie dostałem pantherke revella i chciał bym na niej ułożyć ten kwadratowy wzór tylko nie wiem jak go wykonać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymexior Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Supcio. Tutaj macie link do stronki gdzie takie cuś też robią: http://ausfwerks.com//techniques/zim/main.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Super!ale to nadal pasta ,,tygrysiasto" czwórkowa!!:(a co z panterową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Panterowe kwadraciki świetnie robi się z Green Stuffu - ulubionej masy do konwersji figurek Warhammer - w sumie łatwo dostępna. Ale wiele dwuskładnikowych mas się nada. Tu robiłem drobnokwadracikowy zimmerit na Jagdpantherze: viewtopic.php?t=12746&start=0 A tu kolega rollingstones robił analogicznie na Panterze A: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=177&t=9227 W obu warsztatach chyba są wyczerpujące opisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 powiem szczerze że tego sposobu nie znałem, ale ćwiczyłem na szpachlówce akrylowej na pół suchej efekt był nawet niezły tyle ze się rozpada przy dotknięciu - teraz spróbuje z tum mulliput-em ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Pytanie ile czasu należy pozostawić szpachlówke WAMOD, by przy fakturowaniu nie rozłaziła się i dałą się spokojnie formować?. Narzędzia zestaw trampka do zimeritu. I czy jeszcze wykonuję się przy tym jakieś czynnośći ulepszające prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati13u Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Zimmerit co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Mamy bana na google? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi