tornado Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Linki do stron gdzie pokazane jest jak wykonać ruchome drzwi w pojazdach: http://eng.scaletrucks.ru/howto/?id=370 http://eng.scaletrucks.ru/howto/?id=371 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 nom fajnie to wygląda tylko ciekawe skąd skombinować takie zawiasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Witam i dzięki za link ale według was które z tych właśnie zawiasów nadawały by się najbardzie do trucków tornado , elefantes może wy wiecie albo inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 Nie bardzo zauważyłem aby zawiasy były W 1:24, sądzę że wszystkie będą za małe i za słabe aby utrzymać ciężar drzwi trucka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 ja myśle że może utrzymają te drzwi a zawiasy to ja próbnie zrobiłem takie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 swietny pomysł z tymi drzwiami do tira co poleciłeś juz go sprawdziłem !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 ja zrobiłem zawiasy z wkładu do długopisu, super działaja i wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Gizmo opisz dokładniej jak to zrobiłeś. Może jakieś fotki masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 Gizmo opisz dokładniej jak to zrobiłeś. Może jakieś fotki masz ? W rureczki od wkladu, kazda o długosci okolo 4-5mm, dolny zawias przyklejony i perzyszpachlowany do ramy a górny do drzwi,i do tego pręcik plastikowe ze zegrzanymi iprzykljonymi końcówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 a macie jakies pomysly do zrobienia zawiasow do dzwi do pak bo wczoraj kombinowalem ale mi sie wychodzi jak macie jakies to podajcie przyklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 a macie jakies pomysly do zrobienia zawiasow do dzwi do pak bo wczoraj kombinowalem ale mi sie wychodzi jak macie jakies to podajcie przyklad http://www.jadarhobby.waw.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&keywords=zawiasy&pfrom=&pto=&button.x=51&button.y=3 tam masz zawiasy trawione w różnych skalach. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Dzieki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2007 Link do stronki z zawisami do osobówek: http://www.briansmodelcars.com/tutorials/tutorial/49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Link do stronki z zawisami do osobówek: Hej. Swego czasu przebijałem się przez ten temat, co prawda w 1/35 a nie 1/24 i bez konieczności POKAZANIA takiego zawiasu, ale wydaje mi się że po dobraniu bardziej wytrzymałych materiałów i w Waszej skali to rozwiązanie może się przydać. Zastosowałem tu stalowe druciki i koszulki od przewodów elektrycznych. Niewielka nie-osiowość obu tulejek łożyskujących działa jak hamulec. Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Można zrobi z górnej części od tic-taców ucinamy ten element który ma otwierane zakrycie krótszą część przyklejamy do odbudowy a dłuższa do drzwi. nie wiem czy działa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam-m- Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Koledzy a czym wyciąć drzwi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Możesz wyciąć sklalpelem lub pobawić się mini szlifierką i cienutką tarczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam-m- Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 dzięki, wytnę skalpelem i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Ja do wykonania zawiasików użyłem rurki od WD-40 ,a w nią wsadziłem drut z kabla elektrycznego . Po pomalowaniu ładnie się to prezentuje,no i proste do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Możesz to zobrazować, bo nie mogę tego sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Też bym prosił o to co przedmówca bo z tego co piszesz to wygląda na szybkie i proste do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Ja to rozumuje tak : Mamy rurkę(ponoć wkład od długopisu też się nada) . "Kroimy" ją na pół . Jedną część przyklejamy do drzwi. Drugą do części kabiny . Przykładamy drzwi i trafiamy drucikiem do otworów . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Drugą do części kabiny . Przykładamy drzwi i trafiamy drucikiem do otworów . dokładnie o takie cosik mi chodziło,niedługo będę robił kontenery do moich modeli to pokaże jak to wygląda w zastosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldemar54321 Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Czy ktoś wie jak są zrobione zawiasy w tym modelu http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=26825 Widzaałem ten sposób na kilku niemieckich relacjach i nnie moge pojąć o co w tym chodzi. Za podpowiedź będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Mam tego petka. W nim drzwi są orginalnie otwierane jak w niektórych amerykańcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi