Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejny niemiecki pancerniak do kolekcji tym razem Sturmgeschutz Sd.Kfz.167 z Academy. Model klei się bez większych kłopotów szpachla potrzebna w kilku miejscach, próbowałem wykonać zimmerit ale jestem z niego średnio zadowolony.

9490148a976da6bbmed.jpg

cec0d66060cb34f4med.jpg

37e8d258557e2904med.jpg

48c4498c65ea71f1med.jpg

709198012128ca17med.jpg

2e2e5e447c6ed4f1med.jpg

6bc25da7ff12ae72med.jpg

300d604be2b3366bmed.jpg

ccd1f2e081a617e5med.jpg

9b9e84e6a69aa299med.jpg

8a666b5fbf0e0acfmed.jpg

Napisano

bardzo ładny miałem kiedyś taki model ale niedawno spotkał się z moim 4 letnim bratem.

w sumie wszystko ok tylko ten dół wygląda tak troche jakby go ktoś zrzucił z taśmy produkcyjnej

Napisano

Chciałem coś napisać odnośnie zgodności historyczno-technicznej ale mi sie odechciało... za dużo roboty. Wygląda niestety mocno nieciekawie.

Napisano

Brak washa ( chyba, że to te zacieki), brak suchego pędzla, który podkreśliłby detale, wycieniował model, figurki się błyszczą momentami. Na jednym ze zdjęć stoi bodajże dwuwieżowy 7TP i odnoszę wrażenie, że zarówno jego jak i ten model malowałeś tymi samymi farbami.

Twój największy problem to taki, że nie słuchasz tego co piszą Tobie na forum wielokrotnie. A mianowicie efekt Twoich modeli ginie gdzieś tam wraz z serwowanym nam na zdjęciach biurkiem, kawałkiem firanki. Zaopatrz się w zwykły kawałek papieru koloru niebieskiego ( można go kupić w sklepach dla plastyków, jest to papier do malowania na nim suchymi pastelami) i na jego tle rób zdjęcia swoich modeli. Sam zobaczysz różnicę in plus.

Napisano

7 TP malowałem innymi odcieniami, faktyczne muszę pozmienia tło może coś wyjdzie lepiej na fotkach, wascha robiłem ale wyszedł jak widać.