reiden Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Witam, zakupiłem ostatnio zestaw jak w temacie z zamiarem popełnienia 23 w barwach 28plm. Jestem na etapie demolowania zestawu i porównywania go z planami... Po krótkiej analizie okazało się, że model ma nieprawidłowy kształt tylnej części kadłuba (za szeroki, nie trzyma wymiarów). Mam w związku z tym pytanie - czy ktoś to poprawiał? Jeśli tak to jak? Siedzę nad planami próbując wytrasować w jakiś rozsądny sposób linię cięcia i nic mi do łba nie przychodzi (przynajmniej do rejonu komór podwozia). Model robię dla siebie, ale chciałbym, aby przypominał oryginał czymś jeszcze oprócz tego, że mu się "skrzydła ruszają".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Wiele przykrych niespodzianek Cię czeka Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 15 Listopada 2006 Autor Share Napisano 15 Listopada 2006 Sporą część z nich już widać. O ile skrzydła, stabilizatory, belki uzbrojenia, podwozie i resztę wiem jak poprawić (zrobić od podstaw), o tyle ten kadłub jest zagwozdką. Przednia jego część jest ok, tylko mniej więcej od początku centropłata (+wloty powietrza, ale te wiem jak zrobić) do samej d.... jest porażką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Przednia jego część jest ok, W tym modelu nic nie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 15 Listopada 2006 Autor Share Napisano 15 Listopada 2006 Oj tam ;) Na tle reszty przednia jego część jest ok. Wymaga najmniejszej ilości przeróbek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Reiden, na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z tym modelem. W niczym on nie przypomina MIGa-23MF. Już lepszym zestawem jest model ESCI konfekcjonowany ostatnio przez Italeri. Oprócz napisów eksploatacyjnych znajdziesz w nim również znaki przynależności do 28 plm. Nie jest to jednak model bez wad i czeka Cię dłuuuuuga zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Reiden, na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z tym modelem. W niczym on nie przypomina MIGa-23MF. Już lepszym zestawem jest model ESCI konfekcjonowany ostatnio przez Italeri. Oprócz napisów eksploatacyjnych znajdziesz w nim również znaki przynależności do 28 plm. Nie jest to jednak model bez wad i czeka Cię dłuuuuuga zabawa. Ale to są te same modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 16 Listopada 2006 Autor Share Napisano 16 Listopada 2006 No właśnie. Z tego co wiem, to wszystkie zestawy MiG-23 w 1:48 na rynku to te same wypraski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 Ale da się z tego zrobić coś "MiGopodobnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 16 Listopada 2006 Autor Share Napisano 16 Listopada 2006 No, skrzydła już mu się ruszają Chciałbym, żeby to był MiG-23MF a nie prawie MiG z fałdkami w okolicach zadka ;) Na takiego http://allegro.pl/item140087234_mig_23_nie_tylko_dla_pilotow_.html niestety na razie mnie nie stać więc mam ambicję wyrzeźbić miniaturkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi