nibur92 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 witam, kupiłem sobie jagdpanzera IV L/70 LANG, będzie to mój model 3 model więc proszę traktować mnie łagodnie , bardzo bym prosił o pomoc przy budowie (z góry dzięki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Może lepiej by było gdybyś zaopatrzył się w klej do plastiku bo cyjanoakryle poleciłbym bardziej do elementów fototrawionych i do żywicznych.Narazie więcej nie można powiedzieć pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 pokleiłem to co sie dało przed malowaniem, jutro coś tam się pomaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Ja bym płyty boczne zrobił z aluminium i fajnie powyginał;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Może lepiej by było gdybyś zaopatrzył się w klej do plastiku mi tam się dosyć dobrze kleji, tylko strasznie szybko łapie i raczej nei można się pomylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 szlachcik1 tez o tym myślałem, ale według mnie to puszka po piwie trochę zbyt cienka, chyba że z czegoś innego? to foto to z zamontowanymi płytami to z przedwczoraj jest, a wczoraj poodcinałem każdą osobno (chyba będzie lepiej wyglądać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 chodzi o to że miałbyś więcej czasu na dopasowanie elementów ale jak Tobie pasi to git a zamiast puszki po piwie dobra jest blacha po puszce kawy np. Ricore jest grubsza i nawet mięka łatwo się w niej wycina. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 dobra jest blacha po puszce kawy np. Ricore jest grubsza i nawet mięka łatwo się w niej wycina. dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 przed chwilą zrobiłem linę i wiaderko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 To raczej nie wygląda ma wiaderko, a na jakiś prosty baniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 to w takim razie będę próbował zrobić lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 dziś tyle, myślę nad kamo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 7 Lipca 2009 Autor Share Napisano 7 Lipca 2009 wiadro poprawione figurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 wiadro poprawione To jeszcze wyrzuć ten drut bo na pewno liny on nie przypomina, lepszy byłby już jakiś sznurek syntetyczny. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 przecież ta lina powinna być pleciona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Wiadro wygląda lepiej ale liny to wymień pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 7 Lipca 2009 Autor Share Napisano 7 Lipca 2009 ok Seb dzieki za podpowiedz (w końcu robisz dobre modele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 jak koledzy wyżej doradzili tak też zrobiłem (sory z zdjęcia ale miałem tylko telefon) Płyty boczne wycięte z blachy grubości 1mm. tu już po malowaniu...myślę że jak na drugi model i pierwszy malowany aerografem to nawet może być (tak tylko mi się wydaje) wydaje też mi się że trochę za szerokie te łaty na czołgu(ale tylko mi się tak wydaje ) malowane takim sprzętem (nie chciałem kupować jakiegoś dobrego jak na pierwszy raz, może kiedyś jak bede dobrze robił modele to sobie też kupie jakiś lepszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 jak by mógł ktoś mi pomóc z tym washem (gg albo forum)... oczywiście model jeszcze nie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 A zaponzał się kolega z tym wątkiem KLIK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 No i teraz to płyty wyglądają nawet nawet no i malowanie też git na moje. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 efekt dzisiejszej pracy... jeśli mam coś poprawić napiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 jutro potrenuje wash'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 jeszcze kilka fotek z kalkami przy świetle dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi