Pszczółka Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 (edytowane) Witam Mam pytanie jak zrobic farbkę rdzawą ponieważ chce zrobic na modelu pare oznak rdzawienia Jeśli nie będzie to dla was kłopot zdradzic wasze tajemnice. Edytowane 17 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 17 Listopada 2006 Share Napisano 17 Listopada 2006 H100 +/- H34 i H33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Listopada 2006 Share Napisano 17 Listopada 2006 Rdza rdzy nie równa. Wiele kolorów można podpasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Listopada 2006 Share Napisano 18 Listopada 2006 To zależy od grubości warstwy i miejsca występowania. Ja na przykład mam rdzę w proszku, po rozbrojonej stalowej skoczni z basenu. Jeśli warstwa może być ciut grubsza, to mieszasz troszkę z klejem. Ja używam na przemian butapren i hermol. Efekt całkiiem dobry, jeśli ilość kleju niewielka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 19 Listopada 2006 Share Napisano 19 Listopada 2006 hmm rdza jakaś farbka taka kolorem zbliżona oczywiście pendzlem malowane żeby były różne sznity i na koniec lekkie przetarcie wysuszonym pędzlem alu i zostawia takie przebłyski żelastwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 niezla rdze robi pactra ale trza ja jeszcze jak wiadomo podkrecic pastelkiem czy co tam kazdy ma ale ta pactra jest niezla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Nie sprawdzalem na sobie co prawda, ale syszalem i widzialem efekty. Otoz fajny rezltat daje zywkla brazowa farbka z Astera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 A ja bym polecał farby dla malarzy plastyków-siena palona,żółta ochra,żółć kadmowa-przy pomocy tych kolorów można uzyskać różniste odcienie rdzy,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 6 Grudnia 2006 Share Napisano 6 Grudnia 2006 niezla rdze robi pactra niezłą rdze robią polonezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 7 Grudnia 2006 Share Napisano 7 Grudnia 2006 Nexie też nieźle rdzewieją. A wracając do tematu to poprę zdanie mojego imiennika. jak dla mnie tylko farby olejne w w/w kolorach plus wspomaganie pastelami na sam koniec i rdza jak marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi