ups Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Po długich bólach kończę mój drugi model. Troszkę nowych rzeczy przy nim się uczyłem z gorszym lub lepszym skutkiem (głównie gorszym). Pierwszy raz porobiłem zacieki, zdrapki, pierwszy raz aero do zygzaków użyłem, generalnie model eksperymentalny. O samym modelu można napisać krótko :zabawka - jedna z pierwszych tamiyek chyba i o jakimkolwiek podobieństwie do prawdziwej pantery mowy tu być nie może dlatego puryści historyczno-techniczni zrobią pewnie wielkie bleee widząc moją kotkę. W sumie sam jestem z wyglądu modelu zadowolony , mam świadomość że dzieło sztuki to nie jest ale może się komuś spodoba. Zapraszam do oglądania fot i od razu przepraszam za ich jakość. Pozdrawiam Wątek warsztatowy : viewtopic.php?t=15042&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Bardzo fajnie wykonany model i nie martw się o kwestie merytoryczne ponieważ nie dla każdego są wyznacznikem oceny modelu. Najważniejsze że wykonanie modelu sprawiło ci przyjemność i masz satysfakcje. Na koniec taka mała uwaga, może to kwestia zdjęć ale wydaje mi się że wieża pantery bardziej się błyszczy niż fajnie wykończony kadłub z układem jezdnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 A ja myślę że model jest poprwnie wykonany.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Dziękuję za miłe słowa. Co do wieży , myśle że to na zdjęciach tak wychodzi aczkolwiek dla pewności przykurze ją jeszcze z lekka. Niestety gąsienice w tym modelu są tragiczne ale w sezonie urlopowym ciężko wykrzesać kaskę na friule , poza tym nie jestem pewny czy akurat warto byłoby coś w tą tamkę jeszcze wkładu finansowego ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Odważnie zrobiony i to się liczy, trzeba eksperymetować i zdobywać doświadczenie, żeby umieć potem wykorzystać przyswojone techniki dokładnie tak jak chcemy i jak widzimy to oczyma wyobraźni. Odważnie i bardzo fajnie. Ładne kolorki, dużo smaczków. Dobry kurs obrany w 100% ;) Spróbuj robić fotki na jednolitym tle, świetnie odrywa to model od "szarej rzeczywistości". Osobiście polecam niebieski, błękitny, ciemnoszary brystol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Ja mam takie pytanie ile masz lat,a co do gąsek to ja sądze że byś ich nie ruszał, może zrub trochę błotka i je troche tym błodkiem posmaruj to spowoduje że nie będom tak razić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Po długich bólach kończę mój drugi model. Drugi i fajny teraz co na warsztat dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 mam małe pytanie z czego jest maskowanie na lufie? bandaż? bo nawet fajnie wygląda:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 (edytowane) No dobra, odpowiedzi: Latek mam trzy....dzieści Na warsztacie już jest stug IIIb od tamki no i jagdtiger od smoka na mnie czeka. Maskowanie lufy to nic innego jak zwykła gaza (rozłożony opatrunek jałowy gazowy ,pakowane po 3szt) pomalowana aero i pędzlem, prubowałem też przykleić skruszonej bazylii ale średnio to wyglądało . Nie za bardzo wiedziałem jak przykleić okruch , a po maźnięciu gazy klejem robiły się farfocle które psuły cały efekt. Dziękuję za rady odnośnie fotografii , napewno wezmę do serca. Udało się żonę przekabacić do kupna lustrzanki, że niby na urlop i takie tam .Ale wszyscy wiemy do czego się ona głównie przyda Btw. nie byłbym uczciwy , nie dziękując tu wielu osobom na których pracach się wzorowałem , nie będę wyliczał wszystkich bo jeszcze kogoś pominę w każdym razie mogę tylko gorąco zachęcać Mistrzów sztuki modelarskiej aby dzielili się z nami początkującymi tajnikami ich warsztatów. Dziękuję i pozdrawiam Edytowane 14 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 To jeszcze koniecznie statyw, nawet najtaniak jakiś <50zł ;) Żebyście mogli robić sobie zdjęcia z żoną bez pomocy nikogo trzymającego aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Hihi statyw to nawet sama kupi , oczywiście żeby lepiej na fotce wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 ups ! u deed it again ;) Widać, że próbowałeś wszystkiego - i dobrze. Najważniejsze w tym wszystkim sa chyba gęby a`la banan(jak nam coś nowego wpada na warsztat). Wiek - boszsz...przeca modelarze nigdy nie dorastają...a przynajmniej tak twierdzi płeć przeciwna. Lustrzanka nie załatwi za Nas sprawy Statyw załatwi za Nas sporo...chociaż jest tu na forum jeden ANANASEK, co foty z ręki strzela .Z ciekawości możecie poszukać, zero rozmazań a model w reku ! Albert się zowie Zatem do kolejnego modelu wystąp ! a ja za czas jakiś znów zaśpiewam... ups ! u deed it again...czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Ja też strzelam fotki z ręki, nie lubię statywów.Pzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi