elefantes Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Wrzucam do galerii mój kolejny model - M966, wykonany prosto z pudła. Malowanie pędzelkiem: humbrole + bezbarwny mat revella. Efekt końcowy całkowicie mnie zadowala, choć kalki fatalnie siadły. Poza tym dach nie zabardzo pasuje ale reszta skleiła się idealnie. Mimo wszystko polecam!!! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Za czysty. Nie jestem zwolennikiem brudzenia dużego, ale tak czyściutki model wygląda lekko sztucznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Model całkiem zacny. Bardzo przyjemny dla oka. Jednak anteny z wyciągniętej ramki mogłeś dorobić. Natomiast co do kalek, srebrzą się, co znaczy, że położyłeś je na powierzchnię matową. Następnym razem pomaluj model kilkoma warstwami sidoluxu (taki specyfik do podłóg), połóż kalki, a dopiero potem używaj lakieru matowego. Z efektu powinieneś być zadowolony. Kolejny trik, to malowanie krawędzi szyb czarną farbą przed ich przyklejeniem. Nie potrafię powiedzieć jaki to efekt, ale wizualnie przyjemny. Co do brudzenia to sprawa indywidualna. Mnie się podoba jak jest. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Witam! Model wygląda nawet fajnie Ładnie pomalowany. Poprawił bym tylko kilka rzeczy. Osobiście pomalowałbym tylne świtała i inne detale, które dodałyby z pewnością życia. Co do kalek, kolega już wcześniej napisał. Przydałby się też wash, no i przybrudził trochę, ponieważ opony pachną lekko "chińszczyzną" Ogólnie jednak idziesz w dobrą stronę, model mi się podoba, a efekt psują przede wszystkim świecące kalki Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Rzeczywiście za czysty,bardziej zabawka niż replika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Ja tam nie widzę, żeby np. ten egzemplarz był specjalnie brudny, poza kurzem na oponach i piachem na nadkolach: źródło: http://www.primeportal.net/home.htm Więc niech ilość brudu na modelu nie będzie wyznacznikiem jego realności. Bardziej jego plastikowość ujawnia się w braku anten i błyszczących kalkach o czym już też była mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Miło zobaczyć kolejnego Humvee w galerii na forum. Ładny, czysto zrobiony model. "Czysto" w dobrym tego słowa znaczeniu, chociaż rzeczywiście wygląda trochę zbyt zabawkowo. Może chociaż suchy pędzel i lekkie przykurzenie opon poprawiłyby sprawę. O kalkach i antenie już napisano, powtarzać się nie będę. Ogólnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Jeśli chodzi o szczegóły zgadzam się z poprzednikami - w 35 rażą trochę te antenki itp, brudzenie to stanowczo zgadzam się z Qdłatym - są też czyste Humvee - a nawet bardzo czyste I nie mogę Kubisza namówić na taką dioramkę zwłaszcza że Boliwijczycy mają takie wdzięczne mundurki Jest Ok - czyste też jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Boliwijczycy mają takie wdzięczne mundurki to wspolczesna armia??hahah ale maja hitlerowskie sagany na glowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 elefantes piękny Hummer . Jakość wykonania jak zwykle na najwyższym poziomie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Bardzoo ładny humvee!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi