Gulumik Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Witam Wreszcie rozpoczynam relację z budowy tego giganciocha. Dodam że oprócz zestawu Trumpetera użyję prawie wszelkich dostepnych zestawów blach do niego. Wcześniejszy in-box znajdziecie tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=14452&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Pierwsze samoloty...... Kabiny oczywiście przykleję dopiero po pomalowaniu. Wszystkie będa jeszcze miały podobnie jak jeden tu widoczny F4 pylony i klapy podwozia z blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Super sie prezentuja te samolociki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Robisz wersję skrzydła lotniczego na rok 1975 (pudełkową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 A ja walczę z chronicznym brakiem czasu by zabrać się dalej za swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Jestem pod wrażeniem tych "karaluchów". Zaskoczyły mnie pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 A propo blaszek do samolotów,to dodam tylko,że w zestawie do niektórych z nich są jeszcze wnętrza kokpitów,czyli zegary i fotele Co do samolotów,to będą raczej w malowaniu pudełkowym,tylko dołożone będą jeszcze F14 "Jolly Rogers",czyli coś jakby ok. 1977r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 bardzo ciekawa i czysta robota, czekamy na dalszy ciąg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam i następne mikrusy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Znakomita robota czekam następne częste aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Trochę osiwiejesz przy ich malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Sierpnia 2009 Super Moderator Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Gulumik Jak tam malowanie skrzydlatych? Posuwasz się do przodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 25 Października 2009 Autor Share Napisano 25 Października 2009 Na razie samoloty odłożone- malowanie wraz z resztą później. Teraz kadłub: Sklejona linia wodna: Przykręcone wzmocnienia: Jeden luk windy będzie zamknięty reszta otwarta z widocznymi samolotami: Trochę detali na kadłubie: a to w następnym etapie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Na razie samoloty odłożone- malowanie wraz z resztą później. i nie dziwię się, maleństwa mogą doprowadzić do obłędu ale ważne, że do przodu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Super sie to wszystko prezentuje u mnie w kolejce tez czeka Nimitz ale z Revell 1:720 i ostatnio udalo mi sie nabyc U.S.S. John C. Stennis 1:720 z Revell , a teraz narazie podpatruje Ciebie jak walczysz z tymi samolocikami ,super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Pracy bedzie bardzo duzo przy tak wielkim okrecie . Ja chcialbym zobaczyc kolejne etapy malowania samolocikow , no i te blaszki , relingi . Krotko - szczegoly , czyli to co najwazniejsze .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Witam noo koniec lenistwa........ następne detale wnęk tym razem na prawej burcie: i balkoniki: zaraz dam następne detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 noo koniec lenistwa........ czyżby stocznia na dobre wznowiła pracę? super! Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 i jak mówiłem dalej prawa burta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 noo koniec lenistwa........ czyżby stocznia na dobre wznowiła pracę? super! Jędrek Tzn stocznia cały czas budowała i buduje ale w większości pancerkę i figurki- teraz czas na relax ;) ale będę dłubał codzeinnie przy tym giganciochu bo zaczyna przypominać co nieco lotniskowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 ale będę dłubał codzeinnie przy tym giganciochu bo zaczyna przypominać co nieco lotniskowiec cieszy taka zapowiedź Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 i dalej: Trapy na tym etapie budowy pominąłem za względu na to że: 1. łatwo je uszkodzić przy manewrowaniu bądź co bądź metrowym kadłubem 2. mam nadzieję że są w blaszkach - chociaż mam wątpliwości po przestudiowaniu instrukcji tych blach - bałagan niesamowity ze względu na mnogość detali - wiele poza numerem nie ujęto gdzie mają być umieszczone - ale co tam nie takie rzeczy się pokonywało. i w następnym odcinku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 12 Grudnia 2009 No no.... Robi wrażenie Jak dla mnie to ty mógłbyś się tak relaksować non stop a nie tyrać przy pancerce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Witam kontynuacja prawej burty: element dziobu - trochę niepasujący ale się skoryguje: pokład hangarowy: dopasowywanie bez klejenia - najpierw pomaluję dopiero wtedy wkleję ale to po wykonaniu rufy: i w następnej kolejności będzie: oczywiście w trakcie postaram się już zacząć montować relingi we wnękach burt a potem gruntowanie i malowanko całego wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Przy takiej relacji można budować model już nawet bez instrukcji. Gratulacje, Gulumik! Czekam na więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi