Adam 40 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Witam, wreszcie skonczylem Twardego trwalo troche dlugo ale juz gotowy. Do budowy modelu uzylem T-72 A1 Tamiya, blaszki Eduard T-72 ZOOM , wyrzutnie granatow dymnych z Armo , gasienice pochodza od Revellowskiego Leoparda 2 , lufa metalowa z Armo , arkusze plastiku i drobne czesci z prywatnego magazynku . ?id=2f3feb1cca73942e] [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 No przepiękny model (PT-91) cudny,jest na czym oko zawiesić .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 no fajna maszynka,ladny suchy pedzel.dla mnie za czysty ale to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Podtrzymuje to, co mówiłem ci na skype. Świetny model, myślę, że twój najlepszy! Strasznie mi się podoba, widać że ruszyło się coś w temacie dokumentacji i od razu co i raz to lepsze twardziochy są budowane i to w różnych wersjach. Kupa roboty i nerwów, ale opłaciło się! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Zgadzam się z przedmówcami. Model klasa !! Super !! No ale żeby nie było za dobrze to jeden mały szczegół mi "się nie widzi". A mianowicie zbyt "łukowate" ułożenie gąsienic pomiędzy pierwszym kołem jezdnym a napinającym i tak samo z tyłu. Często koledzy sklejający współczesne pojazdy, za bardzo zapatrują sie na "drugowojenniaków" i robią albo za duże zwisy albo właśnie takie łukowate odcinki wyżej wymienione. Popatrz na fotki czołgów ze zdjętymi fartuchami. Gąsienica jest napięta dość mocno bo współczesne czołgi szybko śmigają a lużna gąska zaraz by dostała wzdłużnych "falek" i sruuuuu pękła jak bańka mydlana. Doświadczyłem tego parę razy na poligonie. Tutaj zobacz jak naciągnięte są gąsienice : http://algorytmy.pl/foto/index.php?q=Czo%B3g&id=3782 http://algorytmy.pl/foto/index.php?q=Czo%B3g&id=3759 Pomimo tych złośliwości i szyderstw wymienionych wyżej, nadal podtrzymuję opinię, że model - palce lizać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Witam. Bardzo ładny Twardziel, przyjemnie się go ogląda. Sam chciałbym takiego kiedyś popełnić. Myślę, że Twój model to znakomity materiał poglądowy. Gratulacje i Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Witam, dziekuje za komentarze . Co do gasienic te ktore zalozylem to bylo moje "WYJSCIE AWARYJNE" . Twardy mial miec zalozone gasienice z AFV Club ktore w czasie malowania popekaly . Probowalem je podkleic ale niestety nic to nie dalo i wyglada a teraz jak model jest juz gotowy to trudno cos przerobic . Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi