Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Ostatnio ukończyłem takiego maluszka. Jest to szkoleniowa wersja kometa, która miała służyć głównie wyedukowaniu młodych adeptów myślistwa rakietowego, trudnej sztuki lądowania na me-163.

Model ciekawy, kilka ładnych detali ale również sporo baboli. Z jednej strony mamy bardzo ładnie wykonane tablice przyrządów, z drugiej zupełnie nie schodzące się z kadłubem skrzydła czy ogon. Do modelu Dragon dołączył dwie blaszki z pasami i detalami wnętrza amortyzatora płozy.

Od siebie dodałem troszkę okablowania w przedziale załogi, celownik teleskopowy oraz rurkę pilota (oba ostatnie z igieł lekarskich).

Malowanie nieprawdziwkowe, po mimo natrętnego szukania, pytania i wertowania bibliograf, znalazłem jedynie zdjęcie 163S w barwach ZSRR.

01.jpg

014-1.jpg

012-1.jpg

008-5.jpg

007-4.jpg

006-6.jpg

005-6.jpg

004-10.jpg

003-11.jpg

002-10.jpg

001-14.jpg

009-3.jpg

Napisano

Fajny. Popełniłem go kiedyś (1:72), fakt że w ruskim malowainu potem przyszedł czas na ME-163B i J8M1 Shusui... no gratulacje.

Napisano

Cud-miód! Czy dziury po demontażu działek ma Kolega udokumentowane? Sam mam do zrobienia taką beczułkę, ale jako przepak Revella.

Napisano

Fajna maszynka, przydało by się więcej fotek wnętrza z perspektywy pilota. Czy poza felerem, który opisałeś, były jeszcze jakieś babole.

Napisano

Brabazonie o dokumentację do tego samolotu jest bardzo trudno, co ja mówię, prawie jej nie ma. Na planach które kreślił Karnas do monografii Me-163 widać jakby dziury nie były zasklepiane

Napisano

Za wersją S nie przepadam, jednak samo wykonanie poprostu świetne

Mnie najbardziej przypadł do gustu spód, widać że uwzględniłeś wiele wcześniejszych lądowań tego malucha.

Sam chcę go popełnić jednak za pewne wybrałbym Academy w 72.

P.S. Mógłbym prosić o zdjęcie które pokazało by jego wielkość? Np. z farbką humbrola.